Olyat tennének az olajtermelő országok, amire a koronavírus-járványnál volt példa

olaj, olajhordó, hordó, illusztráció, olajár, ár, dollár, pénz, pénznem
Vágólapra másolva!
A kőolaj ára több mint 4 dollárral (1737 forint) emelkedett hétfő kora délután azokra a várakozásokra, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és a kartellen kívüli nagy olajtermelők informális szövetsége, az OPEC+ több mint 1 millió hordóval csökkentené napi olajtermelését, amely a legnagyobb visszafogás lenne a pandémia kezdete óta.
Vágólapra másolva!

Az északi-tengeri Brent olajfajta ára hordónként 4,12 dollárral (4,84 százalékkal) 89,26 dollárra (38 ezer 768 forint) nőtt 14.30 órára.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A Reuters hírügynökségnek OPEC+ források azt mondták, hogy

a tervek szerint több mint 1 millió hordó napi termeléscsökkentésről határoznak szerdán az OPEC székhelyén, Bécsben, ahol a szövetség tagjai hosszú idő után először személyesen vesznek részt a döntéshozatalkor.

A részben Szaúd-Arábia és Oroszország által szorgalmazott termelésvisszafogással a kőolaj árának utóbbi időszakban tapasztalt csökkenését kívánják megállítani. A Brent jegyzése 2,2 százalékos emelkedéssel zárta az elmúlt hetet, de szeptemberben 8,8 százalékkal, a harmadik negyedévben 23 százalékkal gyengült.