A dollárbaloldal lenézi a választókat, csak pénzt és hatalmat szeretnének

Korányi Dávid, Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Korányi Dávid esete is jól példázza azt a kettős játékot, amelyet a magyar baloldal, a Soros-szervezetek művelnek. A pénz, a hatalom, a kettős mérce, ezek mind-mind jelen vannak a dollárbaloldal politikájában – mondta az Origo megkeresésére Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője. Pálfalvi szerint a választók lenézése időről-időre tetten érhető náluk, a Korányi-ügy pedig rontja a baloldal megítélését, ami azonban beleillik abba a kultúrkörbe, amely a dollárbaloldalt jellemzi.
Vágólapra másolva!

A Metropol számolt be róla, hogy miközben a baloldali médiában máris megindult a „kimosdató" kampány, a hazai dollárbaloldal főnöke, Soros-közeli cégek alkalmazottja, Korányi Dávid a közösségi médiában saját maga dicsekszik a méregdrága amerikai luxusvillája megvásárlásával. Annak tükrében, hogy a baloldal kampányfinanszírozási botránya egyre nagyobb méreteket ölt, miért felháborító Korányi viselkedése?

Érdemes tisztázni egyből az elején, hogy a külföldről történő kampányfinanszírozás törvénytelen, hiszen az nem más, mint idegen érdek szerint a magyar belpolitikába történő tudatos és öncélú beavatkozás. Nem túlzás azt mondani, hogy a külföldi kampánypénzek a nemzet elleni felforgató tevékenység támogatását jelentik. Ezeknek a célja megvásárolt pártokon, NGO-kon keresztül az adott nemzet destabilizálása a hatalom megszerzése érdekében. Ez az, amit előszeretettel állít be a Soros-birodalom filantróp, jótékony adományozásként. A valóság ezzel szemben ennek éppen az ellenkezője: spekulációt hajtanak végre mások kárára. És itt most 2022-ben éppen ez történt, történik. Ennek egyik kulcsszereplője pedig Korányi Dávid.

Ahogy szűk körben Korányi maga is híreszteli, az amerikai milliárdosok – köztük Soros György legközelebbi embereinek – szomszédságában sikerült új otthonra lelnie az USA egyik legdrágább helyének számító Connecticutban. Egy átlagember mikor engedhetne meg magának egy efféle luxusingatlant?

Aligha érdem a magyar emberek körében az efféle magatartás egy politikustól. Erről pedig a közvélemény ítéletet fog mondani.

Korányi Dávid és felesége, Mihalik Enikő. "Említettem már, hogy vettünk egy házat?" Forrás: Metropol

A magyar érdek képviselete fordítottan arányos saját jóléti érdekeikkel.

Magyarországon dolgos, szorgalmas emberek élnek, akik nem connecticuti szomszédságra vágynak, hanem arra, hogy külföldről pénzelt ügynökök ne akarják eltéríteni őket az általuk választott helyes iránytól.

Korányiék ezt a luxuslakást adták el. Forrás: Metropol

A Metropol időközben a New York-i ingatlan-nyilvántartásból megtudta, hogy Korányiék 1 millió 500 ezer dollárért, azaz több mint 600 millió forintért adták el az általuk „koszosnak és büdösnek" mondott brooklyni luxusingatlant. Minél több részlet derül ki, annál visszásabb az egész ügy. Mennyire jellemző a baloldali elit köreiben, hogy ekkora fényűzés közepette is panaszkodnak?

Nem adhatnak mást, mi lényegük.

A pénz, a hatalom, a kettős mérce, ezek mind-mind jelen vannak a dollárbaloldal politikájában. A választók lenézése időről-időre tetten érhető náluk.

Hol egy őszödi beszéd kapcsán, hol egy Európai Parlamenti szavazásnál, amikor Magyarország érdekével ellentétesen szavaznak, mi több, határozott fellépést várnak a magyarok megbüntetése érdekében. Összességében tehát,

Korányi Dávid és Karácsony Gergely Forrás: facebook / Karácsony Gergely

Még a kukák ürítésének kérdésében is csak a másra mutogatás baloldali reflexe indult be náluk Budapesten, ahelyett, hogy azonnali problémamegoldásba kezdtek volna. Korányi éppen ennek a körnek a szekértolója.

Karácsony azt mondta korábban, hogy az év végéig szól Korányi szerződése a fővárosnál. Ön szerint beváltja a főpolgármester ezt az ígéretét?

Miután semminek sincs következménye a baloldalon, ezért mindegy is, hogy Karácsony Gergely mit ígér. Csak akkor van erőteljes kényszer rajtuk, ha a valóság szembejön. Lásd kukássztrájk. Akkor a sok tanácsadóval, luxusban élő – elvileg felelős – cégvezetőkkel kénytelenek kicsit dolgozni a fizetésükért.

Az, hogy egy hetet áll a szemét a városban, tökéletes példa arra, miért ne legyen az ellenzék hatalmon.

Hogyan hathat ez az ügy a baloldal megítélésére?

A választók már beárazták a baloldalt. Ennek bizonyítéka az országgyűlési választás eredménye, ahol a nagy összefogás ellenére is nagyon rosszul szerepeltek. Az időközi választások aránya is azt mutatja, nem elégedettek az emberek az ellenzékkel, hiszen 59 Fidesz-KDNP győzelemmel csak 5 baloldali, ellenzéki győzelem áll szemben. Vagyis az egyszerű válasz: