Soha nem szabadulhat a téglás dohánybolti támadó

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki ki akart rabolni egy mezőpeterdi dohányboltbot. Egy téglával megpakolt hátizsákkal hátulról leütötte az ott dolgozó nőt, majd még többször fejen vágta a táskával. Mivel a nő nem ájult el, a férfi elmenekült. Korábban Németországban ugyanezzel a módszerrel rabolt ki egy embert, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

A férfi 2020-ban Németországból menekült haza, miután ott egy zsákba pakolt téglákkal leütött egy embert, és elvett tőle 100 eurót.

Áldozata belehalt a sérüléseibe.

Európai elfogatóparancsot adtak ki a támadó ellen. A férfi a szülei házában bujkált, nem volt munkája és rendszeresen ivott. 2020 márciusában eldöntötte, hogy pénzt fog szerezni.

Egy plüss, gyerekhátizsákba téglákat tett, majd biciklivel elment Mezőpeterdre, ahol egy dohányboltot nézett ki magának.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Tudta, hogy a járványhelyzet miatt egyszerre csak egy vásárló lehet bent az üzletben. Megvárta, hogy az előtte vásárló kijöjjön, aztán bement és cigit kért az eladótól.

Amikor a nő megfordult, a téglával teli táskával megütötte a fején, amitől elesett. A férfi közelebb lépett és többször megütötte a fejét a téglákkal.

Az eladó nem ájult el, folyamatosan próbált védekezni, ezért a férfi üres kézzel kiszaladt a boltból és elmenekült a biciklijével.

A rendőrök Sápon fogták el a támadót.

A rokonai először tagadták, hogy a házukban lenne, végül egy ajtó mögött megtalálták.

A nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek, de csak a szerencsén múlt, hogy nem halt meg.

A bíróság első fokon előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölési kísérlet életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a férfit. Az ítélet fellebbezések miatt nem lett jogerős.

Másodfokon, a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet

– írja közleményében a Debreceni Ítélőtábla.