Tovább folytatódik a brit csecsemőgyilkos nővér pere Angliában

Vágólapra másolva!
Az Origo korábban beszámolt róla, hogy sorra végezte ki az újszülötteket egy kegyetlen ápolónő egy chesteri kórházba. 
Vágólapra másolva!

Lucy Letbyt öt kisfiú és két lány meggyilkolásával, valamint további 10 csecsemő esetén gyilkossági kísérlettel is vádolják.

A nőt bíróság elé állították, 22 vádpontot hoztak fel ellene, de mindegyiket tagadja. A csecsemők, illetve azok családtagjainak nevét nem hozták nyilvánosságra, de közülük többen ott voltak a nő elleni tárgyaláson.

A gyanú úgy merült fel, hogy 2015 januárja előtt a csecsemők halálozási statisztikája összehasonlítható volt más osztályokéval, azonban az elmúlt 18 hónapban jelentősen megnőtt a haldokló és hirtelen meghalt csecsemők száma azon osztályon, ahol Letby dolgozott. Az orvosok nem találak magyarázatot a hirtelen beállt keringési összeomlásokra a csecsemők körében, ezért kérték, hogy a rendőrség indítson vizsgálatot az ügyben - írja a BBC.

A nyomozás során

kiderült, hogy 2015-2016 folyamán valaki az újszülött osztályon inzulinnal mérgezett meg két gyermeket.

Az egyetlen levonható és ésszerű következtetés az volt, hogy valaki szándékosan követte el a mérgezést.

- fogalmazta meg az ügyész a tárgyaláson. Mivel korlátozott számú ember léphet be az újszülött osztályra, ezért viszonylag hamar megtalálták a gyanúsítottat.

A gyilkos nővér elfogását segítette az is, hogy amikor éjszakai műszakba helyezték át, az összeomlások és a halálesetek erre az időszakra estek és fordítva. A szörnyűséget fokozza, hogy volt olyan eset, amimor Letby többször is megpróbálta megölni ugyanazt a babát.

A tárgyaláson elhangzott, hogy a csecsemőket levegővel fecskendezte be, túladagolta inzulinnal vagy túl sok tejjel etették őket.

Ez okozta a keringési zavarokat és a hirtelen halál beálltát.

A tárgyalások előreláthatólag legfeljebb hat hónapig tartanak.