Elfogták a kápolnai zugpálinkafőzőt

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Költségvetési csalás, és jövedékkel visszaélés miatt emeltek vádat egy 42 éves férfi ellen, aki éveken keresztül illegálisan főzte a pálinkát magának és másoknak saját otthonában.
Vágólapra másolva!

A férfi kápolnai otthonában engedély nélkül tartott pálinkafőzésre alkalmas desztilláló berendezést használt, amely a hatóság nyilvántartásában nem szerepelt, mivel a férfi nem jelentette be.

A férfi több, mint három éven át rendszeresen főzött pálinkát - összesen 1928,37 litert - melynek egy részét társai részére állította elő.

Ugyanebben az időszakban

magának is főzött 1097 liter pálinkát, így összesen 3025,37 literszeszes italt állított elő.

A férfinál a hatósági ellenőrzés során általa alszesznek nevezett italt találtak, melyről semmilyen igazolással, engedéllyel nem rendelkezett.

A férfinak a pálinka előállítása és tárolása miatt adót kellett volna fizetnie, melyet nem tett meg, így 5.105.891 forintnyi kárt okozott,

illetve amikor ismeretlen társainak átadta a megrendelt pálinkát, literenként 1.000 forintot kapott tőlük, melyből 1.928.370 forintnyi bevételt szerzett.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A büntetőeljárás mellett a hatóság az alkohol jogtalan előállítása és birtoklása miatt 5.020.000 forint jövedéki adó és 10.211.782 forint jövedéki bírság megfizetésére kötelezte férfit.
Az egri ügyészség

felfüggesztett börtönbüntetést,és közel 2 millió forintos vagyonelkobzást javasolt

vele szemben.