Kiderült, hogy melyik országokban eszik a legtöbb tésztát

főz,italy,pasta
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A Statista globális fogyasztói felmérése szerint a tészta európai hazájában fogyasztják a legtöbbet az ételből. Az is kiderült, hogy a világ legnagyobb országaiban mennyire rajonganak a tésztáért.
Vágólapra másolva!

Egy friss globális kutatás szerint az amerikai válaszadók 55 százaléka fogyaszt rendszeresen tésztát. Ez nem kevés, azonban messze elmarad az olasz eredményektől.

A tészta európai hazájában ugyanis a megkérdezettek 81 százaléka mondta, hogy rendszeresen fogyaszt az ételből.

Miként a Statista ábráján is látható, hasonlóan népszerű a tészta Franciaországban is, ahol a válaszadók 78 százalékának bevásárló listáján szerepel rendszeresen a tészta.

A globális eredményekből az látszik, hogy

azokban az országokban kimondottan alacsony a tésztafogyasztás, ahol az ételek jelentős részének alapját hagyományosan a rizs adja.

Ilyen Kína, India vagy Dél-Korea, ahol a tészta helyett egyértelműen a rizs dominál.

A rendszeres tésztafogyasztók aránya az egyes országokban Forrás: Statista

Indiában a válaszadók 30 százaléka, Dél-Koreában és Kínában pedig mindössze 17 és 16 százalék fogyaszt rendszeresen tésztát.

A szokások és az ízlésbeli preferenciák mellett a tészta mellőzésének fő oka

a glutén fogyasztásának valamilyen okból történő tudatos elkerülése.

Olaszországban például a válaszadók 5 százaléka nyilatkozta, hogy gluténmentes étrendet követ, míg Kínában és Indiában ez az arány 11, illetve 17 százalék volt.