Kiderült, hogyan tölti a nyugdíjas éveit Jeff Bezos

amazon
Jeff Bezos
Vágólapra másolva!
Jeff Bezos tavaly jelentette be, hogy visszavonul az általa alapított Amazon vezérigazgatói posztjáról. A világ egyik leggazdagabb embere azonban igen aktívan tölti a nyugdíjas éveit. A luxuspihenés mellett ugyanis a világűrt is igyekszik meghódítani.
Vágólapra másolva!

Jeff Bezos élete hatalmas fordulatot vett 1994. július 5-én. Ekkor indult el az Amazon, amely aztán a világ egyik legnagyobb és legértékesebb vállalatává nőtte ki magát.

Huszonhét évvel később, 2021-ben, Bezos elérkezettnek látta az időt, hogy visszavonuljon, és hivatalosan is lemondott a cég vezérigazgatói posztjáról.

Bezos továbbra is a világ egyik leggazdagabb embere, és a The Richest utánajárt, mivel tölti az idejét nyugdíjasként.

A botrányos szuperjacht

Jeff Bezos a nagyjából 140 milliárd dolláros vagyonával igen aktív nyugdíjas évekbe vághatott bele.

Korábban például azzal került a címlapokra, hogy 400 millió dollárért vásárol egy 127 méter hosszú jachtot.

Kisebb botrány is kerekedett abból, hogy Hollandiában akár még egy történelmi hidat is szétszerelhetnek, csak azért, hogy Bezos hajója elférjen ott:

A hírek szerint az Y721 nevű luxushajó hamarosan el is készül, az Oceanco nevű vállalat által épített jacht költsége akár az 500 millió dollárt is elérheti. Ha pedig a jármű végre kihajózik, akkor Bezos elmondhatja magáról, hogy a történelem egyik legvitatottabb jachtján fogadhatja a vendégeket.

Királyi ingatlanvagyon

Az üzletember ingatlanvagyonának becsült értéke eléri az 500 millió dollárt.

2017-ben egy jelentésben úgy számoltak, hogy Jeff Bezos az USA 28. legnagyobb földtulajdonosa volt,

mivel a milliárdos országszerte számos ingatlant vásárolt. Van egy háza a szülővárosában, Washington államban, több lakása New Yorkban, tulajdonol birtokokat Kaliforniában, valamint egy farmot Texasban.

A legutóbbi vásárlása egy 78 millió dolláros birtok volt a maui La Perouse-öbölben. Ezzel rekordot is döntött, mivel ez lett Maui legdrágább ingatlana. Az 5,6 hektáron elterülő, 418 négyzetméteres házról keveset tudni, mert soha nem hirdették meg a piacon.

Korábban Bezos 165 millió dollárt költött David Geffen üzleti mágnás ikonikus Beverly Hills-i ingatlanára, ami élete legnagyobb ingatlanvásárlása volt.

A kastély 1263 négyzetméter területű, és egy 4 hektáros telken terül el. A különböző luxus felszereltségek mellett a birtoknak még saját benzinkútja is van.

A 10 ezer éves óra és az űrturizmus

Jelenleg is építés alatt áll az úgynevezett Hosszú Most órája (Clock of the Long Now), amely

a tervek szerint legalább 10 ezer évig fogja tartani a pontos időt.

Az építésért az azonos nevű alapítvány felel, de az első teljes méretű prototípust Bezos texasi birtokán építik, 42 millió dolláros költségvetéssel.

Bezos legnagyobb erőfeszítést igénylő vállalkozása jelenleg a Blue Oirigin űripari cég irányítása.

Bezos eddig mintegy 5,5 milliárd dollárt fektetett a privát vállalkozásba, amely tavaly július 20-án történelmet írt.

Ekkor indult útnak ugyanis a New Shepard rakéta az első legénységével.

Jeff Bezosnak tehát bőven van pénze, hogy kiélvezze a nyugdíjas éveket. A luxuspihenés mellett az Amazon alapítója nem hagyott fel a munkával, és az energiáit elsősorban a Blue Origin fejlesztése köti le.