Így épül a horvát határig az M6-os autópálya - videó

M6-os
Vágólapra másolva!
Ezzel a beruházással teljeskörűen megvalósul az Adriai- és Balti-tenger közötti gyorsforgalmi kapcsolat magyarországi szakasza.
Vágólapra másolva!

Az M6-os autópályán a zárószakasz megépítése zajlik Bóly és Ivándárda között: a 20 kilométeres szakasz munkálatairól ezúttal a Magyar Építők videósai segítségével számolunk be. A horvát határig elérő autópályaszakaszt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, a Strabag Építő Kft. és Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma valósítja meg.

Az M6-os autópálya horvát határig vezető szakaszának az egyik fő jelentősége, hogy azzal teljeskörűen megvalósul az Adriai- és Balti-tenger térsége közötti gyorsforgalmi közúti kapcsolat magyarországi szakasza.

A NIF legutóbbi tájékoztatása szerint a nagytömegű földmunkák és töltésépítések zömében elkészültek, és elkezdődhetett a pályaszerkezet építése, majd azt követően az aszfalt alapréteg építése.

A fejlesztés részeként júliusban a helyére került a Villány-Mohács vasútvonalat a pálya felett átvezető vasúti híd. Egy további jelentős részeleme a projektnek a pályát a Szilvás-patak völgye felett 95,4 méter hosszan átívelő völgyhíd.