Vágólapra másolva!
Az idényben eddig hullámzóan teljesítő Borussiák összecsapása a szezon eddigi legjobb mérkőzését hozta, amelyen a Mönchenglabach házigazdaként 4-2-re legyőzte a Dortmundot a német labdarúgó-bajnokság idei utolsó, 15. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Hatalmas lendülettel kezdett mindkét csapat, Jonas Hofmann révén már a negyedik percben megszerezte a vezetést a házigazda, majd Julian Brandt gyönyörű góllal egyelített. A Mönchengladbach Rami Benszebaini és Marcus Thuram remek szólógóljával már fél óra után két góllal vezettek. A Dortmund aztán még a szünet után szépített, de a kétgólos előnyt rögtön a fordulás után visszállította Manu Koné.

Jonas Hofmann ebben a naptári évben már 19 Bundesliga-gólból vette ki közvetlenül a részét (10 gól, 9 gólpassz), amivel rekorder a német játékosok között az öt európai topligát figyelembe véve.

Simán kikapott Mönchengladbachban a Dortmund Forrás: AFP/Ina Fassbender

A meccs krónikájához tartozik, hogy akár nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna a hazai csapat, de Hofmanntól gólját a videóbírózás után elvette a játékvezető.

A Dortmund rutinos védője, Mats Hummels a 400. alkalommal lépett pályára a Bundesligában, a jelenleg is aktív játékosok közül csak Oliver Baumann (407), Thomas Müller (423) és Manuel Neuer (477) tudta eddig elérni ezt a mérföldkövet.

A Dortmund sorozatban második meccsén kapott ki.

Bundesliga, 15. forduló:
Borussia Mönchengladbach-Borussia Dortmund 4-2 (3-2)