Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Időszerű az izraeli Vaskupola-rendszer tanulmányozása

SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf
Budapest, 2022. augusztus 19. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség augusztus 20-i központi ünnepségén a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban 2022. augusztus 19-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A keddi lengyelországi események fényében időszerű volt Magyarország szempontjából is az izraeli Vaskupola-rendszer tanulmányozása - minderről Szalay-Bobrovniczky Kristóf beszélt Izraelben. A rendszer lényege, hogy az Izrael területére berepülő idegen tárgyakat minél előbb megsemmisítse.  
Vágólapra másolva!

A két ország közötti kapcsolatok régóta nagyon jók, és ez a védelempolitika területén is megnyilvánul - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf Jeruzsálemben az Origónak. A honvédelmi miniszter kiemelte, hogy az izraeli fél megmutatta nekik a Vaskupola-rendszer működését. A keddi lengyelországi események fényében időszerű Magyarország szempontjából is ennek a rendszernek a tanulmányozása - tette hozzá. Szólt arról is, hogy az izraeli Vaskupola-rendszer az ország felé repülő tárgyakat magas szinten meg tudja semmisíteni.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter tanulmányozta a Vaskupola-rendszert Forrás: MTI/Kovács Tamás

Beszámolt arról is, hogy megrendítő volt megtekinteni a Jad Vasem múzeumot, valamint magyar holokauszttúlélőkkel is találkoztak. Mindnyájunkat megrázott, hogy mennyire komolyan őrzik a magyarságukat ezek a túlélők, akik még egy magyar népdalt is elénekeltek nekünk - zárta a miniszter.