Megvan a világ legkisebb embere, akkora, mint egy görögdinnye - fotók

Vágólapra másolva!
65 centi magas, egy iráni faluban született, iskolába nem járhatott. 
Vágólapra másolva!

A Guinness Rekordok könyve szerint a 20 éves Afshin Esmaeil Ghaderzadeh nyerte el a világ legalacsonyabb férfija címet, 65,24 centiméter magas. A legalacsonyabb férfi korábbi rekordját a kolumbiai Bogotából származó Edward Niño Hernandezé tartotta 72.1 centivel.

Guinness

Afshin egy iráni faluban született, szerény körülmények közé. A családja keményen dolgozik, néha nehezen tudják biztosítani a megélhetését, a gyógyszereket, a kezelést. "Már a gondolat, hogy a Guinness Rekordok közé kerülhetek, olyan, mint egy álom. Néha nehezen tudom elhinni. Olyan, mintha másnap felébrednél, és az egész világ tudná, hogy ki vagy. Ez varázslatos" - mondta Afshin.

Guinness

A férfi elmondta, hogy az a célja, hogy a szülein segítsen. Iskolába nem játhatott, gyakorlatilag analfabéta, nemrég tanulta meg leírni a nevét. Azért halad a korral, mert kapott egy barátjától egy telefont, így tud kommunikálni másokkal. Járni tud, de azt szereti, ha cipelik, így általában apja vagy anyja viszi ide-oda a faluban, ahol közvetlensége miatt sokan kedvelik.

További rekordokról a cikk alatt olvashat.