A Barcelona és a Real Madrid is fellázadt az Európai Bíróság döntése ellen

FC Barcelona v Real Madrid CF - La Liga Santander soccer FC Barcelona Real Madrid CF La Liga Santander clasico derby Florentino Perez Joan Laporta Waist up Small group of people La Liga Santander match Real Madrid president Barcelona president Camp Nou Jo
Barcelona president Joan Laporta and Real Madrid president Florentino Perez during the La Liga Santander match between FC Barcelona and Real Madrid CF at Camp Nou on October 24, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Szuperliga ötletét annak ellenére nem hagyja elveszni a két spanyol klub elnöke, hogy csütörtökön a kontinens legfelsőbb bíróságának egyik tanácsadója elmondta, hogy a nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) is jogában áll megtiltani a csapatoknak a csatlakozást a tervezett ligához.

A Barcelona és a Real Madrid labdarúgócsapatának elnöke, Joan Laporta és Florentino Pérez pénteken megbeszélést folytatott Bernd Reicharttal, az A22 Sports vezérigazgatójával, amely vállalat az Európai Szuperliga (ESL) egyik legfőbb támogatója. A trió dacosnak tűnt, hogy folytassa az előrehaladást a kontinensen a „sportág előtt álló kihívások" állítólagos javítása felé.

– írta az A22 Sports a közösségi oldalán megjelent közleményében.

A két spanyol klub mellett az olasz Juventus az, amely még nem lépett vissza az ESL ötletétől, ám a torinóiakat ezúttal nem képviselte senki a megbeszélésen.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!