Az argentin focista szerint a döntőben többet kellett szenvedniük, de többet is ér a siker

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Döntő, finálé, Argentína-Franciaország, Argentína, Franciaország, 2022.12.18.
France's forward #11 Ousmane Dembele (L) and Argentina's defender #03 Nicolas Tagliafico fight for the ball during the Qatar 2022 World Cup final football match between Argentina and France at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 18, 2022. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Története során harmadszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Argentína azzal, hogy a katari torna vasárnapi fináléjában 2-2-es rendes játékidő és 3-3-as hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-2-re legyőzte a legutóbb aranyérmes francia válogatottat. A drámai meccs után a dél-amerikaiak védője, Nicolás Tagliafico azt mondta, hogy a körülményekhez képest nagy nyugalommal léptek pályára a vb-döntőben.
Vágólapra másolva!

"Annak ellenére, hogy mennyi mindenen mentünk keresztül az elmúlt hónapban, nagyon nyugodtan vártuk ezt a döntőt. Az első félidő remekül sikerült, a másodikban követtünk el hibákat, de ettől függetlenül mentünk előre, mint mindig. Már az elődöntő után is elmondtam, hogy ha nem szenvedünk, akkor nem is ér annyit a győzelem.

Most kicsit többet szenvedtünk, de többet is ér ez a siker.

Ez az egység, ez a szenvedély, amit ma megéltünk, remélhetőleg a példa erejével szolgált és ezt meg tudjuk tartani a jövőben is. Ha egységesek vagyunk, jobbak vagyunk. Minden argentinnak köszönöm, és mindenkinek hálás vagyok, aki támogatott" – fogalmazott az Ajax argentin balhátvédje.

Dembélé és Tagliafico küzd a labdáért a katari foci-vb döntőjében Forrás: AFP/Paul Ellis

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.