Veszedelmes halálkígyó sokkolt egy férfit meccsnézés közben

kígyó, kobra
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy ausztrál férfi csak szerette volna kellemesen megnézni az Ausztrália - Dél-Afrika krikettmérkőzést, amikor váratlan látogatóra lett figyelmes a házában. Egy hatalmas tigriskígyót vett észre a konyha padlóján, amelyet csak segítséggel tudott kitessékelni a házból.
Vágólapra másolva!

A Tasmaniában élő Peter Debono épp leült a házában megnézni az Ausztrália - Dél-Afrika krikettmérkőzést, amikor hirtelen különös látogatóra lett figyelmes.

A konyhája padlóján ugyanis egy hatalmas tigriskígyó tekergett

– írja a Daily Star.

A férfi elmondta, beletelt néhány másodpercbe, mire felfogta, mit lát, annyira hihetetlen volt az élmény. Hozzátette, előtte a kertben volt, és résnyire nyitva hagyta a hátsó ajtót. A kígyó tehát valószínűleg így jutott be a házba.

Debono először megpróbálta egy seprűvel kitessékelni az állatot, azonban nem járt sikerrel.

A kígyó bemászott a mosogatógép alá.

Egy ausztrál férfi épp a meccset nézte, amikor észrevett egy tigriskígyót a konyhájában Forrás: Wikimedia Commons/Ian W. Fieggen

A férfi ekkor döntött úgy, hogy szakmai segítséget hív. Kate Downing, a North West Snake Catchers, azaz a helyi kígyómentők munkatársa végül a mosogatógép melletti szekrényből mentette ki a méretes kígyót. A kígyómentő szakember elmondta,

a melegebb időjárás miatt egyre több hívást kapnak házban tartózkodó kígyók miatt. Az állatok ugyanis gyakran bemenekülnek az épületekbe a hőség elől.

A szakember hangsúlyozta, ha valaki kígyót talál az otthonában, próbálja szemmel tartani, mert nagyon gyorsan mozoghatnak. Emellett tartani kell tőle a biztonságos távolságot, és hívni a szakembereket.

Debono tehát bölcsen járt el, amikor – elmondása szerint – a kígyómentők kiérkezéséig fél szemmel a meccset, fél szemmel pedig a mosogatógépnél rejtőző kígyót figyelte.

A tigriskígyó egyébként a leghalálosabb kígyófajok közé tartozik.