Tíz nő fizetett a komáromi társkeresős csalónak

illusztráció, fizetés, bér, jövedelem, pénz, személyi kölcsön, kölcsön, kéz, bankjegy, forint
Vágólapra másolva!
Márciusig biztosan nem szabadulhat ki a rácsok mögül az a komáromi férfi, akit sorozatos csalások miatt tartóztattak le még tavaly novemberben azután, hogy több embert is megismert internetes társkeresőkön keresztül és aztán kicsalta a pénzüket.
Vágólapra másolva!

A férfi tíz nővel ismerkedett. Megtévesztette, és különböző összegekkel megkárosította őket. Az egyik nőt azzal hitegette, hogy közös otthonba költözhetnek, amivel rávette, hogy adja el a bábolnai családi házát.

A nő több részletben, összesen 10 650 000 forintot utalt át a férfinek

tavaly január-május között azért, hogy ebből vegye meg a közös házukat. A csalónak természetesen esze ágában sem volt a pénzt ilyesmire költeni.

Hat másik nőnek azt mondta, szemműtétre gyűjt, ezért kér tőlük kölcsön.

Mivel hittek neki, utaltak pénzt. 3 000 000, 1 850 000, 700 000, 480 000, 290 000, illetve 400 000 forintnyi kárt okozott ezeknek a nőknek.

A nyolcadik nővel a férfi nem találkozott személyesen, de párkapcsolattal hitegette, és 77 000 forintot kért tőle kölcsön. A kilencediknek már azt mondta, adótartozása van, amire 330 000 forint elég lenne. A tizedik nőnek azt hazudta, hogy dohányboltja van, és 1,4 millió forintos kölcsönre van szüksége, mert abból már tudná üzemeltetni.

A komáromi bíróság ügyészi javaslatra tavaly ősszel, november 5-én elrendelte a férfi letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye miatt. A csaló azóta börtönben ül. Az ügyészek javasolták a férfi letartóztatásának meghosszabbítását, amit el is rendeltek, így 2023. március 5-ig biztos nem szabadulhat a rácsok mögül.

(A címlapi kép illusztráció!)