Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a listavezető Paris Saint-Germain tartalékos összeállításban 2-0-ra legyőzte az utolsó helyen álló Angerst a Parc des Princes stadionban.

A friss világbajnok Lionel Messi visszatért, és egyből a kezdőben kapott helyet, akárcsak Neymar, azonban a vb-döntőben három gólt szerző Kylian Mbappé a keretbe sem került be, mivel rendkívüli szabadságát tölti.

Ahogy az várható volt, Christophe Galtier csapata már az első perctől nekiesett az utolsó helyen álló együttesnek, és az ötödik percben meg is szerezte a vezetést Hugo Ekitike góljával. Danilo Pereira adott be laposan a jobb oldalról, a fiatal francia csatár pedig közvetlen közelről a kapuba passzolta a labdát.

Messi gólját ünnepik a PSG játékosai Forrás: AFP/Bertrand Guay

A folytatásban is a PSG irányította a mérkőzést, az első félidő hajrájában Sergio Ramos kis híján megduplázta a párizsiak előnyét, de a kapu jobb oldalába tartó fejesét bravúrral védte Bernardoni.

A PSG a szünet után is mezőnyfölényben játszott, a végeredményt pedig Lionel Messi állította be a 72. percben. A hétszeres aranylabdás remek labdát kapott Mukielétől a tizenhatoson belül, majd könnyedén gurított a bal alsó sarokba a kapus mellett. Ugyan a partjelző lest jelzett, de a játékvezető a videóbíró segítségével úgy ítélte meg, hogy az argentin klasszis szabályos körülmények között talált be.

Ezzel Christophe Galtier együttese az első bajnoki győzelmét aratta 2023-ban és hat ponttal vezeti jelenleg a tabellát a Lens előtt.

Ligue 1, 18. forduló.
Paris Saint-Germain- Angers 2-0 (1-0)
Gólszerző: Ekitike (5.), Messi (72.)