Anyjára és unokahúgára gyújtotta a házat egy szabolcsi férfi

Vágólapra másolva!
Évtizedekre fegyházba kerülhet az a férfi, aki tavaly tavasszal részegen anyjára, és annak lányunokájára gyújtotta a házat, miután többször is közölte velük, hogy megöli őket.
Vágólapra másolva!

A 34 éves férfi anyjával és annak kisunokájával élt egy házban a szabolcsi településen. A férfi már többször megfenyegette őket azzal, hogy rájuk gyújtja a házat. Április 17-én részegen elzavarta családtagjait otthonról, akik csak késő este mertek visszamenni.

Éjjel azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket, majd az egyik szobában meggyújtotta a függönyt.

A tüzet ekkor még sikerült eloltani, mert az asszony és unokája segítséget kértek egy közelben lakó rokontól.

Ezután a férfi lefeküdt, a családtagok pedig egy másik szobába menekültek, ahol az ajtót egy vasrúddal belülről kitámasztották azért, hogy a férfi ne tudjon hozzájuk bemenni. A férfi felébredt, majd

ismét tüzet gyújtott a házban, akkor már lángra lobbantott egy ablak elé helyezett pléd, egy másik szobában pedig felgyújtotta a bútorokat.

Közben a családtagjai szobájának ajtaját verte azt üvöltve, hogy megöli őket.

A lány a szoba ablakán keresztül menekült el az égő házból, míg a férfi anyja kinyitotta az ajtót, félrelökte a fiát, akinél kés is volt,

majd az udvarra rohant. A tüzet a helyszínre érkező tűzoltók fékezték meg.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A ház tetőszerkezete bármikor lángra lobbanhatott volna, ám még időben kimenekültek a lakásból, és érkezett segítség a tűzoltóktól.

Az ügyészség a férfival szemben gyilkossági kísérlet miatt emelt vádat, és 23 év fegyházbüntetést javasolt

abban az esetben, ha beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyalásról.