Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Chelsea megállapodott a Sahtar Donyeckkel és 100 millió euróért szerződteti az ukrán Mihajlo Mudrikot.

Az utóbbi napokban arról lehetett hallani, hogy az Arsenal lesz a befutó a 22 éves futballistáért folytatott versenyben, miután a Premier League listavezetője emelt a téten, csaknem 70 millió eurót ajánlott az ukrán sztárért.

Szoboszlai Dominik és Mihajlo Mudrik küzd a labdáért a Lipcse és a Sahtar BL-meccsén Forrás: AFP/Janek Skarzynski

Az átigazolási hírekben mindig megbízható Fabrizio Romano információi szerint azonban a Chelsea áttörést ért el a Sahtar Donyeck csapatával folytatott tárgyalások során, és sikerült megállapodnia mindenben a két klubnak, így a tehetséges szélsőt 100 millió euróért vihetik a londoni „Kékek".

A Chelsea-nek azonban még a játékossal is dűlőre kell jutnia, Mudrik viszont a hírek szerint mindenképpen az Arsenalhoz szeretne igazolni.

Romano szerint még mindig Mikel Arteta együttese van előnyösebb helyzetben, de könnyen lehet, hogy az ukrán támadó mégis Észak-Londonban folytatja pályafutását, ugyanis a klub szeretné, ha már a hétvégén átesne az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

Mudrik az idei BL-ben mutatott teljesítményével robbant be a köztudatba, ahol 6 csoportmeccsen 3 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. Értékét a Transfermarkt 40 millió euróra taksálja.