Ilyen lesz a Valentin-napon érkező budapesti románc - videó

Vágólapra másolva!
A mozikba február 16-án érkező magyar film, Az almafa virága két idősíkon futó romantikus történetének legfontosabb színhelye Budapest. Itt szövődik tiltott szerelem a hetvenes években az ide érkező fiatal vietnámi lány és az egyetemen belé botló magyar fiú között. Sorsszerű találkozásuk szenvedélyes kapcsolattá alakul, amelynek következményei napjainkra is kihatnak. Évtizedekkel később a lány unokája a magyar fővárosba utazik, hogy fényt derítsen a féltve őrzött családi titokra, de a sors számára is tartogat meglepetéseket. A film előzetese ízelítőt ad a mában és múltban felizzó, országokon átívelő romantikus történet fordulataiból és bemutatja a fordulatokban gazdag események szerelmes főhőseit.
Vágólapra másolva!

- emelte ki Szűcs Dóra rendező, aki hozzátette, hogy a film izgalmas időutazásra is csábít, felidézve a '70-es évek Budapestjének különleges hangulatát, és elrepít az akkori, illetve a mai Vietnámba.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával elkészült Az almafa virága főszereplői Nari Nguyen, Dzhuliya Lam, illetve Koltai-Nagy Balázs és Sütő András.

Az almafa virága Valentin-napi meglepetésként előjátszásban február 14-től, premierként pedig február 16-tól látható a mozikban.