A fél világ az angol sztárfocistát akarja, pedig csak Olaszországban van 4-5 hasonló játékos

fbl Horizontal
England's forward #20 Phil Foden (R) celebrates with England's midfielder #22 Jude Bellingham (2nd R) and England's midfielder #04 Declan Rice (2nd L) and England's defender #03 Luke Shaw (L) after scoring his team's second goal during the Qatar 2022 World Cup Group B football match between Wales and England at the Ahmad Bin Ali Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on November 29, 2022. (Photo by INA FASSBENDER / AFP)
Vágólapra másolva!
Hiába akarja többek között a Manchester United, a Manchester City, a Liverpool és a Real Madrid is leigazolni Jude Bellinghamet, Roberto Mancini szerint csak Olaszországban van több hasonló tehetségű játékos, akik egy komoly probléma miatt nincsenek hasonló szinten.

Az olasz szövetségi kapitány nem érti azt a felhajtást, ami a Borussia Dortmund 19 éves játékosa körül található. Ezt egy sajtótájékoztatón szóvá is tette, ahol a fiatal olasz játékosokról kérdezték.

„Nem az a probléma, hogy nincsenek tehetségeink, hanem az, hogy nem hagyjuk őket fejlődni. Folyton keressük őket az ifjúsági csapatokban is – nyilatkozta Mancini. – Úgy gondolom,

Vannak minőségi fiatal játékosaink, de hiányzik a tapasztalatuk. Angliában, Hollandiában vagy Németországban, ha egy játékos tehetséges, akkor hagyják játszani. Nálunk

Sok fiatal olasz játékos éppen a nagyobb játéklehetőség miatt külföldre igazolt, Mancini azonban reméli, hogy ez a válogatottat is segíteni fogja például egy jó középcsatár megtalálásában.

– mondta, majd példaként említette a Sassuolóból a West Hambe igazolt játékost. – [Gianluca] Scamacca például jobb tapasztalatokat kap Angliában, amiben a Premier League nehézsége segít."