Lovaskocsinak hajtott egy autós

autó, baleset
A balesetet okozó autó
Vágólapra másolva!
Egy szüreti lovaskocsi és egy autó ütközött a 2. sz. főúton. A balesetben 4 ember és egy ló is megsérült.
Vágólapra másolva!

2021. október 9-én 16 óra 20 perc körül egy Budakeszin lakó férfi és utasa a 2. sz. főúton utazott Rétság felől Vác felé. Aznap Rétságon szüreti felvonulást tartottak. A város után volt egy emelkedő, amire az autós 78-82 km/h-s sebességgel hajtott fel. Utolért egy lovaskocsit, ami szorosan az út szélén haladt. A lovaskocsit két ló hajtotta, a hintón a kocsis mellett ült egy férfi, hátul pedig két népviseletbe öltözött nő.

Az autós, állítása szerint a szemébe tűző nap miatt, nem látta a lovaskocsit, így fékezés és ellenkormányzás nélkül nekiment.

A hintóról a kocsis a lovak közé esett, utasai pedig az útra és az árokba zuhantak. Az ütközéstől megvadult lovak egy közeli benzinkútig vágtattak.

A balesetet okozó autó Forrás: Ügyészség

A kocsisnak több csigolyája is eltört. A három utas könnyebben sérült, az egyik ló viszont súlyosan megsérült. A hintó megrongálódott.

A balesetben megsérült hintó Forrás: Ügyészség

A kocsi sofőrje megszegte azt a szabályt, hogy mindig a látási viszonyoknak megfelelően kell közlekedni, ezért az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásával vádolta meg; vádiratában pénzbüntetés kiszabását és a 288.498 forint bűnügyi költség megfizettetését indítványozta.