Vágólapra másolva!
Bocsánatot kért a szurkolóktól Thomas Reis, a német labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Schalke 04 vezetőedzője, miután tanítványai kedd este 6-1-es vereséget szenvedtek a Szoboszlai Dominikkel és Willi Orbánnal felálló vendég RB Leipzigtől.

- nyilatkozott a 49 éves szakember, akinek csapata már a szünetben 4-0-s hátrányban volt. A lipcseiek végül a második félidőt is megnyerték 2-1-re, Szoboszlait 71 percnyi játék után cserélték le, Orbán pedig végig a pályán volt. A Leipzig szintén magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter egyelőre sérülésből lábadozik.

- ostorozta a gelsenkircheniek játékát Reis, akinek egyre nehezebbé válik a feladata, a Schalke ugyanis már hatpontnyi lemaradásban van az osztályozót érő 16. helytől.

A Schalke edzője bocsánatot kért a 6-1-es vereség után Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Bernd Thissen

Az együttes vasárnap a jó formában futballozó, a címvédő és listavezető Bayern München vendégeként kedd este 1-1-es döntetlent játszó, 10. Kölnt fogadja a következő körben.

"Most még nagyon fáj a lipcseiek elleni vereség, de magunkba kell néznünk, mert tudjuk, hogy képesek vagyunk ennél jobban játszani" - mondta a hétvégi meccsről Reis.