Fizethet a Vas vármegyei száguldozó

Vágólapra másolva!
A Vas vármegyei rendőrök a 84-es számú főúton szűrték ki a gyorshajtókat, amikor egy sofőr 176 km/h-val megelőzött egy másikat a megengedett 90 km/h helyett. Megállították a sofőrt, most fizethet.
Vágólapra másolva!

A Vas vármegyei rendőrök január 30-án reggel sebesség-ellenőrzést végeztek a 84-es számú főút Vas vármegyei szakaszán. Az ellenőrzés alatt felfigyeltek egy sofőrre, aki Jánosházától a megyehatárig többször is túllépte a megengedett 90 km/h sebességet. Többször előzött és folyamatosan túllépte a sebességhatárt.

Egy előzés közben 176 km/h-val hajtott,

miközben vele szemben egy másik autó közlekedett. A gyorshajtóval szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

Ami különöen veszélyessé tette a gyorsan haladó autós tettét, hogy az ellenőrzés ideje alatt a lehulló csapadék miatt az úttest nedves volt. A megváltozott időjárási körülmények között fokozottan ügyelni kellene a közlekedési szabályok betartására.

Forrás: Police.hu

A rendőrök tapasztalatai szerint a balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. A Vas vármegyei rendőrök a következő veszélyekre hívja fel a közlekedők figyelmét:

A nagyobb sebesség esetén könnyebben előfordulhatnak balesetek, mivel ilyenkor többszörösére nő a féktávolság is.

A balesetek elkerülése érdekében felhívják közlekedők figyelmét, hogy mindig tartsák be a sebességhatárokat! A szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat! Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy haljanak meg az utakon! A Vas vármegyei rendőrök a jövőben is rendszeresen végeznek sebességméréseket a fokozottan balesetveszélyes útszakaszokon, a közlekedők biztonsága és testi épsége érdekében - írja a Police.hu.