Orbán Viktor miniszterelnök levélben keresi meg a nyugdíjasokat

Postás, dupla nyugdíj, kézbesítés, Budapest, XIII. kerület, 2023. 02. 08.
Budapest, 2023. február 8. Postás dupla nyugdíjat kézbesít egy nőnek a főváros XIII. kerületében 2023. február 8-án. Korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én érkezik az utalás. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A napokban Orbán Viktor miniszterelnök levélben keres meg minden magyar nyugdíjast, és tájékoztatja őket arról, hogy februárban dupla nyugdíj érkezik - közölte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombaton az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A politikus telefonon adott nyilatkozatában elmondta: ebben a hónapban a 15 százalékkal megemelt nyugdíj és a 13. havi nyugdíj szintén megemelt összegben jut el az idősekhez. Azt mondta, hogy

a 13. havi nyugdíjat "a baloldal elvette idős honfitársainktól, az Orbán Viktor vezette polgári kormány visszaadja nekik".

Mindezek az intézkedések azt mutatják, hogy a magyar nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára, az elmúlt időszakban ötször került sor nyugdíjprémium kifizetésére, míg a baloldal idején egyszer sem - jegyezte meg.

Hozzátette: 2010 óta 92 százalékkal emelkedett a nyugdíj; az átlagnyugdíj 2010-ben 97 ezer forint volt, mostanra több mint 208 ezer forint lett.