Vágólapra másolva!
Az Európa-liga történetének leglátogatottabb mérkőzése lett a csütörtök esti FC Barcelona-Manchester United (2-2) találkozó, amelyet 90 225 néző tekintett meg a Camp Nou Stadionban - írta a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) pénteki összefoglalójában.

A nyolcaddöntőbe jutásért kiírt barcelonai összecsapás előtt a 2017-es Tottenham-Gent és a 2022-es Barcelona-Eintracht Frankfurt El-meccsek bizonyultak a legnézettebbnek, előbbit 80 465-en, utóbbit 79 468-an látták a helyszínen.

Több mint 90 ezren látták a Barcelona és a Manchester United El-csatáját Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A spanyol bajnokságban éllovas katalán elitalakulat legutóbbi 12 európai kupamérkőzése közül mindössze kettőt nyert meg a Camp Nouban (1-0 a Dinamo Kijev, és 5-1 a Viktoria Plzen ellen), 15-23-as összesített gólkülönbség mellett ötször játszott döntetlent és öt alkalommal kapott ki.

A csütörtöki találkozón a Manchester United csatára, Marcus Rashford minden sorozatot figyelembe véve szezonbeli 22. találatát szerezte, amely csúcsbeállítást jelent az egy idényen belül elért góljait illetően. Rashford, aki az angol együttes második góljában is közreműködött, a 2019-2020-as teljes szezonban volt összesen 22 alkalommal eredményes - írta az IFFHS.