Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a címvédő Paris Saint-Germain Lionel Messi hosszabbításban lőtt szabadrúgásgóljának is köszönhetően 4-3-ra legyőzte a Lille csapatát a Parc des Princes Stadionban. A párizsi csapat győzelmét viszont beárnyékolta, hogy Neymart a találkozó második félidejében hordágyon kellett levinni a pályáról.

A 31 éves brazil támadó már a katari labdarúgó-világbajnokságon is bokasérülést szenvedett, így két csoportmeccset ki is kellett hagynia.

Most szűk három hónappal később Neymar ismét megsérült. Benjamin Andre belépője után a brazil támadó rosszul fogott talajt, és maga alá fordult a bokája. Nemyar megpróbált felállni, de néhány lépés után jelezte, hogy nem megy neki, így hordágyon vitték le a pályáról, miközben zokogott.

- mondta a meccs után Christophe Galtier, a PSG edzője, aki arról is beszélt, hogy meggyőződése szerint a feszített menetrend miatt sérült meg egyik legjobbja.

Neymar balszerencsés sérüést szenvedett Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

"Ennek nincs köze a balszerencséhez.

- mondta a szakember a 4-3-ra megnyert meccset követően.

Ezt követően aztán a párizsi csapat a hivatalos honlapján kiadott egy közleményt, amelyben az állt, hogy "kificamodott Neymar bokája, vasárnap ezért MRI vizsgálaton esett át, ami nem mutatott törést. Az újabb szalagvizsgálatra 48 órán belül kerül sor".

Egyelőre tehát nem tudni, Neymarnak mennyit kell kihagynia, de ha a hordágyon történt reakciójából indulunk ki, könnyen lehet, hogy nem játszhat a Bayern München elleni március 8-án esedékes nyolcaddöntő visszavágón.