Újabb kínos lebukás: az ukránok eljátszottak egy légiriadót, hogy Biden hősiesebbnek tűnjön

BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir, Biden Ukrajnában, Ukrajna, Kijev,
Kijev, 2023. február 20. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) Joe Biden amerikai elnököt fogadja a kijevi Mariinszkij-palotában 2023. február 20-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/AP pool/Evan Vucci
Vágólapra másolva!
Miközben nagyon súlyos környezeti katasztrófa sújtja az Egyesült Államokat, addig Joe Biden elnök egy korrupt országban turnézik - többek között ezért bírálják az amerikai elnököt hétfői kijevi látogatása után. Az elnök látogatása nagy botrányt okozott az Egyesült Államokban. Az Egyesült Államok demokrata vezetésének egyértelmű célja a baloldali ideológia terjesztése, ezért akarják Ukrajnát teljesen a befolyásuk alá vonni, és ennek megfelelően politizálnak egész Európában, ezért küldték Magyarországra David Pressmant nagykövetnek is. 
Vágólapra másolva!

Joe Biden hétfői kijevi látogatása hatalmas felháborodást keltett az Egyesült Államokban. Egyrészt éppen akkor történik, amikor egyre nagyobb a botrány a Biden házában talált, részben Ukrajnát érintő titkos dokumentumok, másrészt az ukrajnai korrupcióval gyanúba keveredett fia, Hunter Biden ügyében. A fiát egyre többen Biden sötét oldalának nevezik az Egyesült Államokban. Ráadásul a nyilatkozataiban Putyint hisztérikusan támadó Biden még meg is alázkodott az utazás előtt, amikor a Fehér Ház garanciát könyörgött ki arra, hogy az utazás alatt az oroszok nem lövik Kijevet.

Szánalmas bohóckodást mutatott be Biden Kijevben Forrás: MTI/AP pool/Evan Vucci

Az egész látogatás egyik legszánalmasabb momentuma az volt, hogy Biden megérkezésekor Kijevben megszólaltak a légvédelmi rakéták, holott szó sem volt légitámadásról. Vagyis: eljátszották a veszélyt, hogy Biden büszkélkedhessen, még az sem zavarta Zelenszkijt, hogy a kijeviek ijedten menekültek az óvóhelyekre. Még az amúgy demokrata párti CNN tudósítója is kénytelen volt megjegyezni: napok óta nem volt légiriadó Kijevben.

A saját országában történt katasztrófa nem érdekli Bident

Az ohiói katasztrófa nem érdekli Bident Forrás: AFP/Dustin Franz

A kijevi látogatást többek között azért is bírálják Amerikában, mert Ohio egyik megyéjében nagyon súlyos környezeti katasztrófa történt egy vasúti szerelvény kisiklása miatt. A veszélyes anyagokat is szállító tehervonat még február harmadikán siklott ki és lobbant lángra Ohio és Pennsylvania állam határán, ám továbbra is aggodalomra adnak okot a lehetséges ivóvízszennyezés és az elhullott állatokról szóló jelentések.

Tucker Carlson legújabb videójában is arra hívta fel a figyelmet, hogy

Élesen támadta Biden kijevi látogatását Donald Trump volt elnök is. Joe Biden amerikai elnök Ukrajna-politikája a harmadik világháborúhoz vezethet – jelentette ki Trump.

- írta Trump a Truth Social nevű platformján.

"Rendkívül sértő"

Ahogy azt megírtuk, Marjorie Taylor Greene, a képviselőház tagja az elnök kijevi látogatását rendkívül sértőnek nevezte. A közösségi médiában közzétett üzenetében azzal vádolta a kormányzatot, hogy az amerikai embereket arra kényszeríti, fizessék az ukrán kormányt és a háborút. Úgy fogalmazott, hogy

ezen a napon az Egyesült Államok elnöke Ukrajnát választotta Amerika helyett, pedig február 20. az Elnökök Napja, szövetségi ünnep, amelyen az első elnök, George Washington születésnapjára is emlékeznek.

Scott Perry pennsylvaniai képviselő "elképesztőnek" nevezte, hogy az elnök az utazással is biztosítani akarta Ukrajnát határainak biztonságáról, miközben ezt nem tudja megtenni saját hazájában. Greg Murphy, a képviselőház észak-karolinai tagja azt írta: az elnöknek két évbe telt, hogy ellátogasson az Egyesült Államok déli határának "háborús övezetébe", most pedig egy másik, "szintén általa teremtett" háború térségébe megy.

A közelmúltban a képviselőház 11 republikánus tagja határozati javaslatot terjesztett elő Matt Gaetz képviselő kezdeményezésére, ebben az ukrajnai fegyveres és pénzügyi támogatás leállítását szorgalmazzák és azonnali fegyverszünetet követelnek.

Amerikai ideológiai export

Biden ukrajnai látogatásnak másik célja a szélsőbaloldali ideológia terjesztése volt. Ez jellemzi az Egyesült Államok teljes európai politikáját is.

Emiatt küldte Budapestre Biden az egyik legismertebb baloldali ügyvédet, lelkes aktivista támogatóját.

A Biden-adminisztráció külpolitikai kommunikációja jelentős részben épül az ultraprogresszív, woke-ideológia erőszakos tukmálására Magyarországon és Ukrajnában is.

David Pressmant is azért küldte Biden Magyarországra, hogy a szélsőbaloldali woke-ideológiát terjessze Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezért rendelt magához azonnal Magyarországra érkezésekor David Pressmann két kormányellenes aktivista bírót. Ahogy Uktajnába érkezik az amerikai pénz, úgy a magyarországi dollárbaloldalhoz is gurul az amerikai támogatás.