Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Orosz előretörés, újabb városokat foglaltak el - friss térképen a háború állása

aknavető, Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, háború, Bakhmut, Bahmut
Ukrainian serviceman of the State Border Guard Service fire a mortar toward the Russian position in Bakhmut on February 16, 2023, as the head of Russia's mercenary outfit Wagner said it could take months to capture the embattled Ukraine city and slammed Moscow's "monstrous bureaucracy" for slowing military gains. - Russia has been trying to encircle the battered industrial city and wrest it ahead of February 24, the first anniversary of what it terms its "special military operation" in Ukraine. (Photo by YASUYOSHI CHIBA / AFP)
Vágólapra másolva!
A legfrissebb jelentések szerint a PMC Wagner zsoldosai annak ellenére, hogy lőszerhiányról adtak ki közleményt, majdnem bekerítették Bakhmut városát, már csak egy fő útvonal van, amelytől nem vágták el az ukrán erőket - írja a Meduza.
Vágólapra másolva!

Bakhmut körbevételéhez a Wagner csoportnak még néhány kisebb települést el kell foglalniuk, de ezek közül néhányban már harcok folynak. Volodimir Zelenszkij a helyzettel kapcsolatban elmondta, hogy nem fognak az utolsó katonáig harcolni, azonban kitartanak, amíg lehet. A lap viszont kiemeli, hogy ez a pillanat hamarosan eljöhet, vagyis közeleg a pont, amikor a nagyobb veszteségek elkerülése érdekében az ukránoknak ki kell vonulniuk.

Az alábbi térképen piros pontokkal van jelölve az összeütközések helyszíne, míg pirossal azok a területek vannak bejelölve, amelyeket az oroszok elfoglaltak, a fekete vonal pedig a frontot jelzi.

Forrás: Meduza

Kövesse élőben a tudosításunkat a háború legfontosabb eseményeiről!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről