Vágólapra másolva!
Hosszú kihagyását követően Sadio Mané bekerült a Bayern München labdarúgócsapatának meccskeretébe, amely a vasárnapi, Union Berlin elleni Bundesliga-rangadóra készül.

A Liverpooltól nyáron érkezett támadó november 8-án, a Werder Bremen elleni bajnokin sérült meg. Az első hírek még arról szóltak, hogy nem súlyos a probléma, de végül meg kellett műteni a szárkapocscsontját, és így a katari világbajnokságon sem játszhatott.

Julian Nagelsmann vezetőedző pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a játékos egyelőre még csak néhány edzésen tudott teljes értékű munkát végezni, így még biztosan nem lesz ott a kezdőben, viszont a kispadra leülhet, ez pedig variációs lehetőséget biztosít a szakmai stábnak.

Sadio Mané november eleje óta nem játszhatott Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

A kétszer az év afrikai labdarúgójának választott Mané ebben a szezonban 23 mérkőzésen 11 gólt szerzett a német együttesben.

A Bayern az előző fordulóban 3-2-es vereséget szenvedett a Borussia Mönchengladbach vendégeként, így a Schäfer Andrást foglalkoztató Union - a sérüléssel bajlódó magyar válogatott középpályás nélkül - a sereghajtó Schalke 04 elleni döntetlennel, illetve a Dortmund a Hertha BSC legyőzésével egyaránt utolérte pontszámban.