Az ima erejével állított meg a fegyveres rablókat egy lelkész Missouriban

amerikai lelkész
Vágólapra másolva!
Egy amerikai templomban élőben közvetített istentisztelet zavart meg 4 fegyveres támadó, akiket végül az ima ereje megállított – írja a DailyStar.
Vágólapra másolva!

Február 12-én Marquaello Futrell lelkész éppen istentiszteletet tartott a Missouri állambeli All Creation Family Churchben, amikor arra lett figyelmes, hogy négy fiatal férfi lép be azt ajtón, akik fegyvert viselnek.

Ezelőtt már történt egy gyanús dolog. Egy férfi lépett be a templomba két táskával a kezében és kérdéseket tett fel a gyermekszolgálat igazgatójának.

A lelkész, aki korábban rendőr volt, azonnal érezte, hogy valami nincs rendben.

Ekkor jelent meg a négy maszkos férfi, Futrell az övükre nézett és meglátta a fegyvereket,

de ahelyett, hogy pánikba esett volna, folytatta az istentiszteletet miközben értesítette a rendőrséget és gondoskodott arról, hogy a templomban lévő gyerekek biztonságba kerüljenek.

Az istentiszteletet a Facebook-on élőben közvetítették, ezért a lelkész utasította a stábot, hogy közelítsenek rá a férfiakra, hogy meglegyen az arcképük.

A tiszteletes nem akarta, hogy a férfiak megsejtsék, hogy a rendőrök úton vannak, ezért megkérte a gyülekezetet, hogy közösen imádkozzanak értül, miközben rájuk teszik a kezüket.

Futrell azt mondta a négy férfinak, hogy már sosem lesznek ugyanolyanok, mint ezelőtt voltak.

– mondta a lelkész.

Végül a férfiak elhagyták a templomot és egy sötétített üvegű fekete Dodge Chargerbe ültek, a rendőrök még mindig keresik őket.