A Manchester City simán továbbjutott az FA-kupában

775941929 fbl Horizontal
Manchester City's English midfielder Phil Foden (L) celebrates scoring the opening goal during the English FA Cup fifth round football match between Bristol City and Manchester City at Ashton Gate in Bristol, south-west England, on February 28, 2023. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében a Manchester City 3-0-ra nyert a másodosztályban szereplő Bristol City otthonában.

Pep Guardiola pihenőt adott kezdőkapusának, a brazil Edersonnak, mellette kispadra került a spanyol válogatott Rodri és az aranycipő várományos Erling Haaland is, ennek ellenére a Manchester City bombaerős kezdővel állt ki, és a hetedik percben egy gyönyörűen kijátszott akció végén meg is szerezte a vezetést Phil Foden közeli lövésével.

A folytatásban az angol bajnokcsapat teljesen kontroll alatt tartotta a meccset, több mint 70%-ban birtokolta a labdát, így a Bristol Citynek esélye sem volt az egyenlítésre.

A szünetben Guardiolának be kellett cserélnie Edersont, ugyanis Stefan Ortega megsérült az első félidőben, és nem tudta folytatni a játékot.

A fordulás után a City továbbra is fölényben futballozott, a helyzetek azonban elmaradtak, a Bristol City játékosai pedig vérszemet kaptak, és elkezdtek rohamozni az egyenlítésért. Azonban a hazai csapat túlságosan kinyílt, a 74. percben pedig a City növelte az előnyét. Egy szép támadás végén Nathan Aké játszott Julián Álvarezhez, aki továbbtette a labdát a jobbján érkező Fodenhez, az angol támadó pedig 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

A második bekapott gólt után a Bristol City teljesen összeesett, a Manchester City pedig a 81. percben lezárta a meccset.

A belga Kevin De Bruyne kapott egy átadást, rágyorsított a védelemre, majd 22 méterről védhetetlen gólt lőtt a bal alsó sarokba.

A Manchester City ezzel hozta a kötelezőt, és simán bejutott a legjobb nyolc közé az FA-kupában.

FA-kupa, nyolcaddöntők:
Bristol City (II)-Manchester City 0-3 (0-1)
Stoke City (II)-Brighton 0-1 (0-1)
Leicester City-Blackburn Rovers (II) 1-2 (0-1)
Fulham-Leeds United 2-0 (1-0)