Vágólapra másolva!
Nyomozás indult hétfőn a Paris Saint-Germain elnöke, Nasszer al-Kelaifi ügyében, amit emberrablással és kínzással vádolnak.

A francia L'Équipe információi szerint a botrányt Tayeb Benabderrahmane francia-algériai lobbista robbantotta ki még szeptemberben, miután a párizsiak első emberét azzal vádolta meg, hogy 2020-ban elrabolták és megkínozták, mert kompromittáló információk birtokában volt a katari üzletemberről.

Benabderrahmanet 2020. január 13-án tartóztatták le Katarban, és 2020. november 1-jéig bebörtönözve tartották. Az üzletember állítólag olyan kompromittáló anyag birtokában volt, amelyben együtt szerepelt a PSG elnökének a neve olyan másik emberekével együtt, akik a szavazatok megvásárlásával elérték, hogy Katar rendezze a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot. Végül a férfit egy bizalmas megállapodás keretében szabadon engedték novemberben, miután aláírt egy titoktartási szerződést, amelyben vállalta, hogy nem hozza nyilvánosságra az al-Kelaifiről szóló kompromittáló dokumentumokat.

Nyomoznak a PSG elnöke után Forrás: AFP/Franck Fife

A francia lap beszámolója szerint hétfőn

három vizsgálóbírót neveztek ki a nyomozás élére Párizsban, lefoglalták a gyanúsított elnök telefonját is, amelyen esetleg megtalálhatók még a kompromittáló felvételek.

A spanyol AS beszámolója szerint a közvetítési jogdíjak kapcsán korábban már vizsgálódtak a hatóságok, de végül felmentették al-Kelaifit a vádak alól.