Letartóztatták a pedofil baloldali politikust, Hadházy párttársát

Kovács Gábor, pedofil, LMP, elfogás, pedofília, megrontás, kisfiú, rendőrség
Vágólapra másolva!
Letartóztatta a bíróság az LMP egykori, szexuális visszaéléssel gyanúsított képviselőjelöltjét – értesült a Magyar Nemzet. K. Gábort hétfőn késő este fogták el a rendőrök Körmend közelében, a gyanú szerint egy 13 éves kisfiúval fajtalankodott. A végzés nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Harminc napra nem jogerős végzéssel szerda délután elrendelte a pedofíliával gyanúsított volt LMP-s politikus letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője.

A bíróság a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt hozta meg a legszigorúbb kényszerintézkedésről szóló döntését.

Mint arról korábban beszámoltunk, K. Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki elfogatóparancsot vasárnap, majd egy nappal később el is kapták.

13 éves kisfiút erőszakolt meg

A Metropol szerint

K. Gábor egy 13 éves kisfiút csalt el otthonról, akit orális szexre akart kényszeríteni. Az áldozat a történtekről odahaza beszámolt a szüleinek, akik feljelentést tettek. A feljelentés nyomán a rendőrök K. Gábor rokoni, ismerősi kapcsolatait figyelték, így akadtak a politikus nyomára, amint hétfőn Körmend felé tartott az autójával.

Nem zárható ki, hogy az egykori képviselő külföldre akart szökni. Az ügyben a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.

A 67 éves férfi nem ismeretlen a somogyi közéletben, hiszen korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. Kovács a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja szülővárosa, Barcs. Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott, ám a politizálástól ez sem vette el a kedvét: három évvel később már az LMP mutatta be őt mint a következő választáson induló jelöltjét.

Forrás: Origo

Az LMP-s politikus jelöltsége idején a kampányát a párt nagyágyúi segítették: a nyilvános fotók és videók tanúsága szerint személyesen utaztak a határ menti településre, hogy együtt gyűjtsenek aláírást vele. Ennek ellenére néhány hónappal később, 2018 januárjában az LMP közölte, mégsem K-t indítják az áprilisi voksoláson, az okokról pedig nem adtak tájékoztatást.

Ide tartozik, hogy a lap ma közölt egy videófelvételt, amin Hadházy Ákos személyesen kampányolt K. Gábor mellett még 2017-ben. Hadházy, aki ekkor a párt társelnöke volt, nagyon jó jelöltként jellemezte K-t a helyi Nagyatád TV riporterének.