Vágólapra másolva!
A két éve bronzérmes Krizsán Xénia 60 méter gáton a kilencedik időt érte el a női ötpróbázók versenyének első számában az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon, melyen a távolugró Pap Kristóf és a rúdugró Klekner Hanga a selejtezőben kiesett.

Az MTK többpróbázója gáton a második futamban rajtolt, a verseny nagy esélyeseivel, a kétszeres olimpiai bajnok, címvédő belga Nafissatou Thiammal, illetve a tavaly világbajnok szintén belga Noor Vidtsszel. A rajtból Krizsán jól kapott lábra, az első gát után azonban folyamatosan szakadt le a legjobbaktól, végül futamában az ötödik helyen, 8.46 másodperces eredménnyel ért célba, ami 1026 pontot és összesítésben a kilencedik helyet jelentette számára.

Krizsán Xénia egy kis csodában is bízik az isztambuli fedett pályás atlétikai Eb-n Forrás: AFP/Jewel Samad

Az élen Vidts és a tavaly fedett pályán világbajnoki, szabadtéren Európa-bajnoki ezüstérmes lengyel Adrianna Sulek zárt 8.21 másodperccel (1082 pont), míg Thiam 8.23-as (1077 pont) egyéni csúcsot futott.

Az ötpróbázók magasugrással folytatják versenyüket, végeredményt pedig péntek este, a 800 méter után hirdetnek.

A helyi idő szerint kilenc órakor indult program elején volt érdekelt Pap Kristóf és Klekner Hanga is, ám a reggeli kezdés egyiküknek sem "feküdt".

Pap mindhárom kísérleténél belépett, így érvényes ugrás nélkül fejezte be a távolugrók versenyét, míg Klekner Hanga az elsőre teljesített 4,10 méteres nyitómagasság után a 4,30-mal már nem bírt női rúdugrásban.