Vágólapra másolva!
A Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes a csütörtöki Bayer Leverkusen elleni Európa-liga nyolcaddöntő előtt többek között arról beszélt, hogy fejben már november óta készülnek a párharcra, ha pedig megnyerik a sorozatot, akkor szögre akasztják a stoplist.

A német csapat nem ismeretlen a Ferencváros számára, mivel az előző kiírásban a csoportkörben is találkozott egymással a két együttes. Akkor az idegenbeli mérkőzésen 2-1-re a Leverkusen, a Groupama Arénában viszont 1-0-ra a Ferencváros nyert. Dibusz a Hír TV-nek adott interjújában beszélt az esélyekről.

"Nagyon jó csapatról, német élcsapatról van szó, amely kicsit gyengébben teljesít, de most kezd formába lendülni. Nem lesz egyszerű feladat, nem mi vagyunk az esélyesek, de arra készülünk, hogy továbbjussunk.

Nagyon örülünk, hogy sikerült kivívni a tavaszi folytatást - nyilatkozta Dibusz Dénes a Hír TV-nek.

Dibusz Dénes bravúrjaira Leverkusenben is szüksége lesz a Fradinak Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 32 esztendős kapus megjegyezte: a meccsek előtt nem szokott zenét hallgatni, de a sok közös siker után már természetes, hogy kívülről fújja a szurkolói dalokat. A Ferencváros légiósainak nehezebb dolguk van, ha magyarul kell dalra fakadni, de Dibusz szerint van olyan külföldi csapattársa, akinek még ez sem okoz gondot.

"Marquinhos bő egy éve érkezett hozzánk, szerintem a második, harmadik hazai mérkőzésen már elkezdett énekelgetni. Egy-egy szót tudott csak, de nagyon élvezte, hogy valamit már tud magyarul énekelni"

Dibusz elárulta azt is, hogy természetesen minden mérkőzésen nyerni szeretnének, így Németországban is olyan eredményt szeretnének elérni, amely jó alap lehet a jövő heti, Puskás Arénában sorra kerülő visszavágóra, hogy minél tovább tudjanak jutni a sorozatban. Azzal kapcsolatban, hogy volt-e bármiféle fogadalomtétel a csapaton belül viccesen úgy fogalmazott, hogy egy kupagyőzelem sok mindent átírna.

- mondta viccesen a Fradi kapusa. -Viccet félre téve, a csoportgyőzelem váratlan és óriási dolog volt, ahogy alakultak az eredmények, akkor kezdtünk úgy gondolni rá, hogy van esélyünk rá. Tényleg senkinek nem volt olyan fogadalma, amit be kéne hajtani. Ha megyünk egy-két kört, előkerülhet a téma."