Ne lepődjön meg, kutyára cserélték le a népszerű közösségi oldal logóját

furcsa fizetőeszközök
dogecoin
Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésben volt részük azoknak, akik hétfőn használták a Twitter webes felületét. A vállalat ugyanis minden figyelmeztetés nélkül lecserélte a híres kék madaras logót.
Vágólapra másolva!

Váratlan húzással állt elő hétfőn a Twitter. Elon Musk ugyanis

minden figyelmeztetés nélkül lecserélte a vállalat híres kék madaras logóját a közösségi média platform webes felületén.

A mobilalkalmazásban tehát egyelőre nincs változás, ott továbbra is a madár látható – írja a Variety.

A webes felületet használókat azonban most már egy másik ikonikus, sokak számára jól ismert logó fogadja. Ez a „doge" névre hallgató kutya, amely hosszú évek óta kedvelt internetes mém.

A shiba inu kutyafej a dogecoin kriptovaluta ihletője is.

Musk egyébként régóta rajongója a dogecoinnak, rendszeresen kifejezte támogatását a kriptovaluta iránt. Amikor megváltozott a Twitter logója, a dogecoin árfolyama hirtelen több mint 20 százalékkal emelkedett.

A logóváltás háttere, hogy Musk még 2022-ben, vagyis a Twitter 44 milliárd dolláros megvásárlása előtt, kritikusan tweetelt a vállalat működéséről, és feltette a kérdést, mit kellene tenni. Ekkor egy ismert pénzügyi mémprofil azt válaszolta neki, hogy

vásárolja meg a Twittert, és cserélje le a madaras logót doge-ra.

Musk erre akkor csak nagyjából annyit válaszolt, hogy „az durva lenne". Úgy tűnik, végül tényleg megtetszett neki az ötlet.