Vágólapra másolva!
A Szoboszlai Dominikkel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 2-0-ra legyőzte hazai pályán a Borussia Dortmundot a labdarúgó Német Kupa negyeddöntőjében, ezzel a címvédő lipcseiek jutottak a legjobb négy közé. A lipcsei együttes második gólját a magyar válogatott védője szerezte.

A három magyar válogatott futballistát is foglalkoztató RB Leipzig gyenge formában, sorozatban három elbukott tétmérkőzéssel várta a Dortmund elleni rangadót. Sérülése miatt Gulácsi Péter továbbra sem volt bevethető, de Szoboszlai Dominik és Willi Orbán ezúttal is a kezdőben kapott helyet.

Szoboszlaiék visszataláltak a helyes útra, újra nyert a Lipcse Forrás: AFP/Ronny Hartmann

Az első félidőben nagy kedvvel játszott a lipcsei csapat, amely egy szép támadás után már a 22. percben megszerezte a vezetést. Szoboszlai nagyszerűen tálalt Simakan elé, aki a gólpasszot adta a hosszú sarkot kilövő Timo Wernernek.

A gól után lendületben maradtak a hazaiak, akik érezhetően élvezték a játékot, és folyamatosan alakították a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, amikhez a könnyen zavarba hozható dortmundi védelem jobbára csak asszisztált. Igaz, Edin Terzic csapata támadásban is roppant súlytalan volt, mindössze egyszer próbálkoztak a sárga-feketék lövéssel, de az sem talált kaput. Ezzel szemben Szoboszlaiék 14-szer vették célba Kobel kapuját és

csupán a lipcsei helyzetkihasználáson múlt, hogy a meglehetősen egyoldalú félidő végén nem vezetett több góllal a házigazda.

A 78. percben végleg eldönthette volna a továbbjutást a Lipcse, Szoboszlai passza után Laimer került ziccerbe, de tíz méterről a kapusba lőtt. A hajrában Szoboszlaival szemben történt szabálytalanság, amit nem torolt meg a játékvezető, erre a magyar válogatott csapatkapitánya csúnyán odalépett nyújtott lábbal az őt ellökő Malennek, ami után kitör kisebb kakaskodás tört ki a pályán.

Willi Orbán gólját ünneplik a lipcsei játékosok Forrás: AFP/Ronny Hartmann

A folytatásban a lipcseiek kapusa mutatott be egy hatalmas bravúrt, majd az azt követő kontratámadásból Willi Orbán döntötte el a meccset a 98. percben, így a címvédő Lipcse jutott a legjobb négy közé.

Kedden az Eintracht Frankfurt és a Bayern Münchent búcsúztató Freiburg jutott a négy közé, míg szerda koraeste a VfB Stuttgart 1-0-ra nyert Nürnbergben.

Német Kupa, negyeddöntő:
RB Leipzig–Borussia Dortmund 2-0 (1-0)
gólszerző: Werner (22.), Orbán (90+8.)