Guardiola összehasonlította Haalandot Messivel és Ronaldóval

fbl Horizontal
Manchester City's Norwegian striker Erling Haaland (L) shakes hands with Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola as he leaves the pitch after being substituted off during the UEFA Champions League round of 16 second-leg football match between Manchester City and RB Leipzig at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on March 14, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője, Pep Guardiola azt mondta: a csapat norvég csatára, Erling Haaland "ugyanaz a kaliber", mint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo.

A spanyol mester azután fogalmazott így, hogy a támadó két gólt szerzett a szombati, Southampton elleni 4-1-es bajnoki siker során. Haaland a mostani idényben már 44 gólnál tart, ezek közül 30-at a Premier League-ben szerzett.

- mondta Guardiola a BBC-nek, elsősorban a norvég csatár második gólját dicsérve, amely egy akrobatikus mozdulattal született meg Jack Grealish passza után.

Erling Haaland újabb két gólt szerzett szombaton Forrás: AFP/Adrian Dennis

- mondta a tréner.

A 22 éves Haaland már csak négy találatra van Alan Shearer és Andy Cole PL-rekordjától, az egy idényen belül szerzett 34 góltól.

A címvédő Manchester City jelenleg a második helyen áll a tabellán, öt ponttal lemaradva az éllovas Arsenaltól.

Haaland szombati duplázása révén egy másik csúcsot is megközelített - írta vasárnapi anyagában a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) - : pályafutása 200. találatát 22 évesen és 261 naposan szerezte meg, aminél a 21. században csak a brazil Neymar volt "gyorsabb". A jelenleg a Paris Saint-Germainben légióskodó dél-amerikai csatár 2014-ben 22 éves és 256 napos korában jutott el a 200-as határig.

E mutatóban az abszolút rekord Peléé. A brazilok tavaly elhunyt világsztárja 200. gólját még tinédzserként jegyezte: amikor 1960. augusztus 10-én eredményes volt klubcsapatában, a Santosban a Noroeste elleni bajnoki meccsen, 19 éves és 292 napos volt - írta az IFFHS.