Listeria szennyezettség miatt hívtak vissza salátatermékeket

saláta
Vágólapra másolva!
Egy amerikai salátáttermesztő és értékesítő gazdaság önkéntesen hívja vissza több terméket, amelyek potenciálisan Listeria monocytogenes baktériummal lehetnek szennyezettek. A fertőzés a gyermekre és az idősekre halálos is lehet.
Vágólapra másolva!

A Revolution Farms 2023. március 3-11. között csomagolt termékeket hív vissza, mivel azok potenciálisan fertőzöttek lehetnek Listeria-val. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal április 7-én közzétett közleménye szerint a salátákat elsősorban kiskereskedők értékesítették Michigan, Ohio, Indiana, Illinois, Kentucky és Wisconsin államokban.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A Listeria halálos lehet a kisgyermekekre, az idős emberekre, valamint a legyengült immunrendszerrel rendelkező egyénekre.

Főbb tünetei közé a magas láz, az erős fejfájás, a merevség, a hányinger, a hasi fájdalom és a hasmenés tartozik. A terhes nők estében akár vetéléshez, halva szüléshez, koraszüléshez vagy az újszülött életveszélyes fertőzéséhez vezethet - derül ki a Detroit Free Press beszámolójából.

A visszahívott termékek között szerepel leveles saláta, valamint tavaszi, ínyenc, illetve római salátakeverék. A közleményben felhívják a fogyasztók figyelmét arra, hogy akik, megvásárolták a visszahívott termékeket azonnal dobják ki azokat, vagy vigyék vissza a boltokba, hogy visszatérítést kapjanak.