Megint külföldi szélsőbaloldaliak vertek össze egy magyar fiatalt Budapesten

The antifa flag being displayed at an anti fascist demonstration in opposition to a rally by supporters of the former EDL leader Tommy Robinson
ANTIFA mozgalom zászlója illusztráció
Vágólapra másolva!
Lonsdale márkájú pulóvere miatt pécézték ki Gábort egy szórakozóhelyen; megvárták, amíg kijön, majd négyen-öten ütötték-rúgták, még az után is, hogy földre került - írja a mandiner.hu.
Vágólapra másolva!

Gábor április 8-ról 9-re virradó hajnalban az Instant nevű szórakozóhelyen tartózkodott, ahol éppen ismerősére várt a mosdónál, amikor szélsőbaloldaliak kezdték el zaklatni a pulóvere miatt. A társaság hirtelen körülállta, majd az egyikük azt kérdezte tőle, angolul, hogy "ez Lonsdale pulóver?", meg hogy "magyar vagy?", és bökdösni kezdte a mellkasát.

A fiatalember nem vette fel a provokációt, amikor lökdösni kezdték, meg kiabáltak vele, hogy ez az NSDAP-t jelenti (a Hitler-féle Német Nemzetiszocialista Munkáspárt rövidítése), holott csupán egy ismert márkanévről van szó. Gábor válaszolt nekik, hogy ő nem náci és hagyják békén, majd a biztonsági őrök kikísérték a társaságot a szórakozóhelyről.

Aztán reggel hat óra körül ő, a barátnője és annak a barátnője elindultak, hogy a Blaha Lujza tér környékén fognak majd egy taxit. Ekkor viszont ismét felbukkant a társaság, elkezdtek üvöltözni és nácizni, valamint Gábor barátnőit is szóban inzultálták.

Gábor megpróbált hátrálni, kikerülni a konfliktusból, de elkezdték ütni, húsz-harminc méter múlva földre került, próbált feltápászkodni, négykézláb, ekkor valaki oldalról arcon rúgta; attól tört el az arccsontja is.

Forrás: Mandiner

Gábor elmondása szerint szerencsére fel tudott állni, elővette a telefonját és egyből a segélyhívót tárcsázta. Nem rendőrt akart hívni elsőre, hanem mentőt, mert gyakorlatilag semmit nem látott a jobb szemére. A mentők a kórházba szállították, majd a látleleteket követően azonnal a rendőrségre ment, hogy megtegye a feljelentést a szélsőbaloldali társaság ellen.

Mint kiderült: arccsonttörést szenvedett, ami nyolc napon túl gyógyuló sérülés; még mindig be van vérezve a jobb szeme és homályosan is lát, ami szintén szokatlan neki, hiszen sosem volt szemüveges, most szemcseppekkel kezeli.

Forrás:Mátrai Dávid / Mandiner

„Ha nem fájdalomcsillapítozom, akkor sajog, a számnál pedig zsibbad, mosolyogni annyira nem javasolt" – sorolja; illetve ahogy esett, az öve végighasította az oldalát, de ez csak felszíni sérülés. Mindenesetre ezen a héten semmiképp nem tud visszamenni dolgozni, a homályos látás nehezen lenne összeegyeztethető az autóvezetéssel a helyszíni kiszállásoknál - írja a mandiner.hu.

Forrás: Mátrai Dávid / Mandiner

A most szombati verés elkövetésének módja – az alapján, ahogy Gábor elmesélte - arra utal, hogy vannak, akik utánozni akarják a szélsőbaloldali terrorcsoportokat. A hasonló szituációk kialakulásában a baloldali sajtó is kellő segítséget nyújt, hiszen a magukat független-objektívnek valló szélsőbaloldali lapok, mint például a Bellingcat, vagy itthon a Telex nevű propagandalap, részletesen elemzik, hogy állítólag milyen szimbólumok nácik és milyen "kódolt üzeneteket" használnak.