Vágólapra másolva!
Dárdai Pál visszatért vezetőedzőként a német Bundesligában a kiesés elől menekülő Hertha BSC-hez - adta hírül a berlini klub honlapja.

Számos egyeztetés és megbeszélés után a Hertha BSC úgy döntött, hogy

azonnali hatállyal megszünteti az együttműködést Sandro Schwarz vezetőedzővel.

A segítői, Volkan Bulut és Daniel Fischer is távoznk a klubtól - írta a klub a közleményében.

„Sandro és edzői csapata minden nap rengeteg munkát, energiát és szenvedélyt fektetett a csapat fejlesztésébe. Ezt szeretnénk megköszönni neki, és minden jót kívánunk neki a jövőben. Az ijesztő gelsenkircheni vereség után

– magyarázta sportigazgató, Benjamin Weber.

Schwarz a következőket mondta: "Élveztem, hogy a Hertha BSC edzője lehetek, és természetesen, mint mindenki, aki ehhez a klubhoz tartozik, azt kívántam, bárcsak több ponttal jutalmazták volna munkánkat.

De a tabellát elnézve megértem, hogy a vezetők új út mellett döntöttek."

Dárdai harmadszorra ül le a Hertha kispadjára

A klub azt is bejelentette, hogy azonnali hatállyal Dárdai Pál veszi át a szakmai munkát.

Dárdai 2015 februárjától 2019 nyaráig, valamint 2021 januárja és novembere között már ült a Hertha kispadján, így a 47 éves magyar edző harmadszor lesz a berlini együttes trénere.

Dárdai 286 bajnoki mérkőzéssel a mai napig klubrekorder, edzőként pedig a Hertha megmentőjeként tekintenek rá a szurkolók. Dárdai 1997 és 2011 között összesen 372 meccsen játszott a fővárosiak színeiben, majd az utánpótlásban tevékenykedett edzőként.

A megállapodás a klub és a magyar edző között a szezon végéig érvényes.

kivezetni az ilyen helyzetekből. Erről most is meg vagyunk győződve" – hangsúlyozza Weber.

„Mindenki ismeri a Hertha BSC-vel való kapcsolatomat, így

nem kellett sokáig gondolkodnom, amikor jött a hívás. Még hat meccs van hátra, plusz talán még kettő. Mindent megteszek a csapattal annak érdekében, hogy ez a klub a Bundesligában maradjon. Nem lesz könnyű feladat, de már nagyon várom."

A Hertha péntek este 5-2-es vereséget szenvedett az addig sereghajtó Schalke 04 vendégeként, így hat fordulóval a vége előtt az utolsó helyre csúszott vissza a Bundesligában. Dárdai első bajnokiján, jövő szombaton a Werder Bremen elleni hazai összecsapáson irányítja a csapatot.