Betiltották az „alkoholista” és a „nő” kifejezést az egészségügyben, mert sértő

alkohol alkoholista
Vágólapra másolva!
A nőkre innentől kezdve "vaginával rendelkező testként" kell hivatkozni.
Vágólapra másolva!

A The Sun napilap szerint a brit Egészségügyi Minisztérium által megbízott PC-brigád kidolgozott egy útmutatót az egészségügyben dolgozó szakemberek számára, melyben listázzák az általuk kifogásolt szavakat. A sérelmezett kifejezések közé tartozik – egyebek mellett – az alkoholista is.

Innentől kezdve tehát, a kocsmából kitántorgó, lepukkant Nagy Szakállra nem mondhatják azt, hogy "alkesz", hanem úgy hivatkozhatnak rá, mint

„az ember, aki visszaél az alkohollal".

Az érzékenyített verzió az "alkoholizmusra", mint addikcióra, a baloldali koponyák olvasatában a következő lehet: „az ember, aki visszaél az alkohol adta mámorral, ezt viszont relatíve gyakran és nagy dózisban teszi".

Az egészségügyi dolgozóknak azt is megtiltották, hogy a "drogos" kifejezést használják, helyette inkább "droghasználók" fogalmát javasolják, de ma már a "dohányos" sem dohányos, hanem inkább „dohányt szívó" ember. Az Egészségügyi Minisztérium továbbá azt is megszabta, hogy a hajléktalant immáron tilos „homeless-nek", vagy „csövesnek" hívni, mostantól „a hajléktalanságot megélő emberként" kell rájuk hivatkozniuk.

A baloldaliak kedvenc témája a nemek közötti különbségtétel megváltoztatása szintén nagy szerepet kapott a minisztérium útmutatójában,

a "férfi" és a "nő" szavak például teljes egészében eltörlésre kerültek.

Az egészségügyi szakértők szerint „nemsemleges nyelvezetet" kell használni, tehát az angol nőnem/hímnem (she/he) helyett a semleges (they/them, ő/ők) névmásokat ajánlott alkalmazni.

– nyilatkozta Nigel Mills konzervatív képviselő, aki „ostobának" nevezte a baloldal új érzékenyítő törekvéseit.

Az NHS Norfolk and Suffolk Foundation Trust (NSFT) tavaly azzal hencegett, hogy az „anya" kifejezést „szülő emberekre", a „nő" szót pedig "méhnyakkal rendelkező emberekre" cserélte.

Korábban az Egyesült Királyság vezető orvosi folyóirata is beszállt a politikailag korrekt nyomulásba és közzétett egendy cikket, amelyet bíráltak a nők dehumanizálása miatt, mivel "vaginával relkező testként" emlegette őket.