Vágólapra másolva!
Lipcsei Péter, a Ferencváros egykori legendás futballistája jelenleg a Fradi fiókcsapatát, az NB II-ben szereplő Soroksárt irányítja. Lipcsei a napokban szülővárosban, Kazincbarcikán aratott 3-1-es győzelmet a csapatával, a boon.hu-nak pedig elmondta, hogy a vegyészváros mindig is közel lesz a szívéhez.

Lipcsei Péter elmondta, hogy 6-7 éves korában kezdett el focizni, édesapja akkor már edzősködött Kazincbarcikán. Lipcsei felelevenítette, hogy minden edzésre lement a pályára az édesapjával, mondhatni, ott élte az életét, úgyhogy ez a fociimádat beleivódott a vérébe.

A Fradi legendás játékosa a nyolc osztály elvégzése után a helyi 105-ös Lékai János Szakközépiskolában folytatta tanulmányait.

"Kettő szak volt, amely érettségit adott, az autószerelő, valamint a bánya-elektrolakatos, édesapám a másodikat javasolta.

A szakmához nem nagyon értek, gyakorlaton voltam a környező bányákban, de le nem mentem, mert őszintén megmondom, kicsit féltem tőle.

Láttam, mi van, hogy néznek ki az emberek, amikor feljönnek a bányából, tiszta feketén, és ez nem tetszett" - mondta Lipcsei Péter, aki 1989 nyarán az NB II-es Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület játékosa lett.

Lipcsei Péter az NB II-es Soroksár vezetőedzője Forrás: Soroksár SC/Facebook

A csapat az 1989/90-es szezonban második lett az NB II. Keleti csoportjában az aranyérmes Szeged SC mögött, így osztályozót játszhatott a feljutásért a Budapest Honvéd ellen. Bizonyos vélemények szerint a klub akkori vezetése nem igazán akarta az NB I-et.

"Ezt nem tudom, nem emlékszem, hogy mennyire akarták vagy nem akarták. Az első meccsen kikaptunk 1-0-ra Budapesten, de nekem az egy jó meccsem volt.

- elevenítette fel Lipcsei Péter, hogyan került a Ferencváros csapatához, majd hozzátette, hogy Nyilasiék a kazincbarcikai visszavágóra már nem mentek el, mert már az első meccs is elég volt nekik, már láttak benne valamit.

Lipcsei Péter a Fradi legendája Forrás: Mudra László

A Fradi legendája elmondta, ha akkor feljut a Kazincbarcika, akkor is távozott volna, mert akkor már megvolt a megállapodás.

Lipcsei Péter a Ferencváros játékosaként a Kupagyőztesek Európa-kupájának gólkirálya volt az 1991/92-es szezonban, hat találattal. Két Atletico Madrid-játékos zárt mögötte öt góllal a portugál Paulo Futre és a spanyol Manolo.

Soha nem gondoltam volna. Nekem Albert Flóri bácsi volt az etalon, aztán "Nyíl", Nyilasi Tibor, Ebedli Zoliék, szenzációs nevek vannak mögöttem, azt viszont soha nem mondtam, hogy én voltam a klub legjobb játékosa" - folytatta a Fradi legendája.

Lipcsei Péter elárulta, hogy a külföldi karrierjét tekintve van benne hiányérzet, hiszen egy balszerencsés sérül miatt nem lehet a Barcelona játékosa, azonban, ha többet szerepelt volna külföldön, akkor nem lehetne rekorder a Fradiban.

Lipcsei Péter 58-szor lépett pályára a magyar válogatottban Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Az 51 éves legenda arról is beszélt, mennyire sajnálja, hogy a magyar válogatottal nem szerepelhetett világbajnokságon vagy Eb-n, pedig úgy érzi, a játékosgarnitúra az ő idejében is remek volt.

A teljes interjú a linkre kattintva olvashat.