Hamilton számára a Ferrari az egyetlen menekülési út

Forma-1, Carlos Sainz, Ferrari, Lewis Hamilton, Mercedes, Sao Pauló-i Nagydíj 2022, szombat
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr (R) and Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) race during the sprint qualifying at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 12, 2022, ahead of the Formula One Brazil Grand Prix. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Jordan-istálló egykori alapítója és csapatfőnöke, Eddie Jordan szerint ha Lewis Hamilton a Ferrarihoz kerülne, az mindkét fél számára megoldást jelentene.

A hétszeres Forma–1-es világbajnok brit pilóta mindenképpen meg szeretné szerezni a nyolcadik címét is, erre viszont jelenleg szinte semmi esélye nincs a már tavaly is szenvedő Mercedesnél. Ugyanez igaz a szezont borzalmasan kezdő Ferrarira, amely 2008 óta vár bármilyen összetett elsőségre – mindhiába. A sajtóban már korábban is megjelentek pletykák arról, hogy Hamilton az olasz istállóhoz kerülhet, amit az év végén lejáró mercedeses szerződése is segíthet, most pedig egy interjúban Eddie Jordan ennek az együttműködésnek az előnyeit is kifejtette.

Jordan reméli, hogy Lewis Hamilton a Ferrariban zárja le a karrierjét Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Egy olyan pilótánál, mint ő, azt hiszem, ez egy mennybéli házasság lenne – nyilatkozta az ír üzletember Hamiltonról. –

Jordan azt is hozzátette, miért épp a Ferrari lenne jó választás Hamiltonnak.
„Megtanulhatna olaszul, együtt ehetné a tésztát az ottani srácokkal: egy egész másik világ lenne számára. Amikor csapatot vezettem, láttam, hogy a Ferrari mennyire másképpen működik, és szívesen látnám Lewist abban a környezetben. Szerintem

Ezért szeretném, ha ott lenne 1-2 évig, mielőtt visszavonul."

Forrás