Hosszú Katinka elmondta, mire készül a visszavonulása után

HOSSZÚ Katinka
Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó a vizes Európa-bajnokság kezdete előtti napon tartott sajtótájékoztatón Rómában
Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka az M4 Sport Sport7 című másorában beszélt arról, hogy várja az anyaságot, és hogy folytatná majd a pályafutását a szülés után.

„Még nem voltam anyuka, ami most következik, teljesen új lesz számomra. A sportolói státuszom jelenleg is aktív,

Ez a kihívás még előttem áll, érdekes időszak lesz az életben" - mondta Hosszú Katinka arról, hogy mit tervez majd a szülés után, de azt is elmondta, hogy a pályafutása után is az úszás közelében szeretne maradni. "Sikerült annyi mindent megtanulnom, hogy jó lenne mindezt továbbadni. Hogy a gyermekemnek is átadom-e, az rajta múlik majd, én nem fogom erőltetni, hogy úszó legyen."

Hosszú Katinka várja, hogy hogy tud majd edzeni szülés után Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 97 világeseményről szerzett éremmel rendelkező úszó a megdöntött világcsúcsáról is beszélt.

„A világcsúcsok azért vannak, hogy megdöntsék" – mondta arra, hogy a 2016-os riói olimpián 400 vegyesen elért világcsúcsát április elején megdöntötte a mindössze 16 éves kanadai Summer McIntosh (4:25.87). „Summer McIntosh egy interjúban is említette, hogy szinte végig tudta nézni a pályafutásom javát, én már láttam évekkel ezelőtt, hogy hasonló edzéstervvel és hozzáállással készül. Érdekes őt látni úszni."

Ezzel kapcsolatban hozzátette, szinte biztosan tudja azt a receptet, amellyel 4:20-ig le lehet vinni a 400 vegyes idejét,

de amikor elkezdte mindezt „kapizsgálni", azaz amikor sikerült a 4:26.36, már 27 éves volt. „Nagyon sokat kellett tanulnom, hogy oda jussak. Ha most lennék 15, teljesen más lenne a pályafutásom története, de szerintem ez nem egy űrbéli szám" – fogalmazott.