Súlyos büntetéseket osztottak ki a botrányos madridi tömegverekedés miatt

Real Madrid v Partizan - Turkish Airlines EuroLeague 2023,April,argue,Basketball,Euroleague,fight,Madrid Horizontal
MADRID, SPAIN - APRIL 27: 01 minutes and 40 seconds before the end of the Turkish Airlines EuroLeague Playoffs Game 2 basketball match between Real Madrid and Partizan at Wizink Center in Madrid, Spain a fight broke out between the players and the match was ended, on April 27, 2023. Burak Akbulut / Anadolu Agency (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A csütörtöki Euroliga-botrány folyományaként legsúlyosabb büntetésként öt mérkőzésre tiltották el Guershon Yabuselét, a Hanga Ádámot foglalkoztató Real Madrid kosárlabdacsapatának játékosát.

A spanyol együttes és a vendég Partizan Beograd játékosai között a negyeddöntős összecsapás hajrájában tört ki tömegverekedés, amelyet követően több mint húsz játékost kizártak. Mivel a két együttesben nem maradt elegendő kosaras, a meccset nem tudták folytatni. A végeredmény 95-80 lett a vendégek javára.

Az európai szövetség honlapjának beszámolója alapján

mindkét csapat 50 ezer eurós pénzbüntetést kapott, összességében pedig négy játékos tiltottak el: Yabusele mellett csapattársának, Garbiel Decknek egy meccset kell kihagynia,

míg a szerbektől Kevin Punter két, Mathias Lessort pedig egy találkozón nem léphet pályára.

Négy játékost tiltottak el a madridi tömegverekedés miatt Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Hanga a verekedés kirobbanásakor a cserepadon volt. A magyar válogatott játékos a találkozón hat percet játszott, ez idő alatt egy gólpasszt adott.

A Partizan 2-0-ra vezet a párharcban, amely az egyik csapat harmadik sikeréig tart. A harmadik mérkőzést kedden játsszák Belgrádban.