Vágólapra másolva!
Sérülés miatt nem vállalja az egy hét múlva kezdődő világbajnokságon való szereplést a magyarokkal azonos csoportban érdekelt német válogatott legjobb hátvédje, Moritz Seider.

A 22 éves védő a Detroit Red Wingsszel nem jutott be az észak-amerikai profiliga (NHL) rájátszásába, mégsem áll Harold Krei szövetségi kapitány rendelkezésére.

A Mannheimer Morgen című lap pénteki számában elmondta, van egy-két kisebb sérülése, amelyet kezelnie kell.

"Nagyon sok mérkőzésem volt az elmúlt idényben. Fontos nyár áll előttem, minden erőmmel a gyógyulásra és a felkészülésre figyelek" - nyilatkozta Seider, aki 2019-es drafton az előkelő hatodik helyen kelt el, a 2021-es vb-n a legjobb védőnek választották, majd első NHL-es idényében az év újonca lett.

Moritz Seider kihagyja a vb-t Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Gregory Shamus

Hozzátette: a szerződéshosszabítás is kiemelt fontosságú számára, mert a Detroitban képzeli el a jövőjét. Ezen kívül szeretne a válogatottal kijutni a 2026-os milánói-cortinai olimpiára.

A német válogatott a tamperei csoportban szeretne a legjobb négy közé kerülni, és negyeddöntőt játszani, míg a magyarok számára a bennmaradás a célkitűzés. A két együttes május 21-én találkozik egymással. Ebben a nyolcasban szerepel még a házigazda, olimpiai és világbajnok, világranglistavezető Finnország, valamint Dánia, az Egyesült Államok, Franciaország, Svédország és Ausztria.