Hatalmas változás jön a Premier League következő szezonjában

videóbíró
A szurkolók a következő PL-szezonban már meghallgathatják a videóbíró és a játékvezető közti beszélgetéseket
Vágólapra másolva!
A Premier League következő idényében a szurkolók hallhatják a játékvezető és a videóbíró-szobában ülő asszisztensek közötti beszélgetéseket.

A szurkolók már régóta kérik, hogy hallhassák, milyen beszélgetés zajlik a játékvezető és a videóbíró-szobában ülök között egy-egy kritikus döntés meghozatala előtt.

A Premier League vezetői hajlanak a változtatások irányába, mert az a céljuk, hogy csökkenjenek az ellentmondásos ítéletek, valamint a szurkolók jobban megbecsüljék és tiszteljék a videóbírót és a játékvezetőket.

A szurkolók a következő PL-szezonban már meghallgathatják a videóbíró és a játékvezető közti beszélgetéseket Forrás: AFP/Glyn Kirk

A hírek szerint a tövényhozó testület számára nem jelente gondot, ha ezeket a hangfelvételeket a drukkerek számára hozzáférhetővé tennék, mert így ők is jobban megértenék egy adott döntés okát.

Ezzel kapcsolatban annyit lehet egyelőre tudni, hogy élőben biztosan nem fogják a hangfelvételeket közzé tenni, azokat kizárólag a mérkőzések befejezése után hallgathatják meg a nézők.

Az angol élvonal vezetői tehát nyitottak a változtatásra, de ez minden bizonnyal csak a következő szezonban valósul meg, a jelenlegi évadban nem vezetik be a tervezett módosítást.

Forrás