Vágólapra másolva!
A Vasas Óbuda megvédte címét a női röplabda Extraligában, miután a döntő harmadik, szombati mérkőzésén harmadszor is legyőzte a Békéscsabát, lezárva ezzel a párharcot.

A két együttes első mérkőzését odahaza 3-1-re, majd a második, viharsarki összecsapást - két játszmában is nagy hátrányt ledolgozva - 3-0-ra nyerte a Vasas, amely így szombaton már a címvédésért lépett pályára saját közönsége előtt.

Az óbudaiak számára annyiban ismerős volt a helyzet, hogy egy évvel ezelőtt a finálé negyedik mérkőzésén ugyancsak hazai pályán zárhatták volna le a párharcot, akkor azonban a BRSE 3-2-re győzött, így a felek még egyszer visszatértek Békéscsabára - igaz, ott a fővárosiak könnyedén, 3-0-ra győztek.

A viharsarkiak ezúttal is azzal a céllal érkeztek a fővárosba, hogy meghosszabbítsák a döntőt, míg a Vasas játékosai szerették volna ezúttal saját szurkolóik előtt befejezni a sorozatot.

A drukkerek már a mérkőzés előtt másfél órával gyülekeztek a helyszínen, a kezdés előtt 15 perccel pedig ki lehetett rakni a "megtelt" táblát a Folyondár utcai csarnok bejáratára.

A nagy hőséghez és a pokoli hangulathoz a Vasas alkalmazkodott jobban, a hazaiak az első játszmában nagyon hamar tetemes előnyt építettek ki

amerikai feladóátlójuk, Taylor Bannister ponterős játékának köszönhetően. Mivel a Békéscsaba Tóth Gábor cseréi ellenére sem tudott ritmust váltani, a címvédő könnyedén nyerte meg az első szettet.

A Vasas játékosai örülnek az újabb bajnoki címnek Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A második játszma elején tartotta magát a kihívó, de a fővárosiak 4-4 után ismét uralták a mérkőzést. Bannister mellett ekkor már a csapattársak is kiemelkedően játszottak, így a túloldalon a liberó Molcsányi Rita hiába mutatott be több nagyszerű védekezést is, végig a Vasas vezetett. A vendégek ugyan többször is visszazárkóztak két-három pontra, ennél többre nem futotta az erejükből.

A harmadik felvonás a hazaiak örömjátékát hozta: a címvédő három idegenlégiósa, Bannister mellett az azeri Ajsan Abdulazimova, valamint a szlovák Karolina Fricova kedvére szerezte a pontokat, a csarnokban pedig egyre nagyobb "fieszta" kezdődött.

A Vasas az egész döntőben meggyőző játékot mutatva védte meg bajnoki címét.

A 77 perces harmadik találkozó legjobbja Bannister volt 19 ponttal.

A fővárosi együttes az első meccset 3-1-re, a másodikat és a harmadikat 3-0-ra nyerte meg. A piros-kékek magyar csapattól csak egyszer - az alapszakaszban Békéscsabán - kaptak ki a 2022/23-as szezonban.

A Vasas újabb sikerével továbbra is hibátlan a hazai sorozatokban a tavaly nyáron kinevezett görög vezetőedzővel, Jannisz Atanaszopulosszal:

az angyalföldiek tavaly és idén is dupláztak, azaz a bajnoki cím mellett a Magyar Kupát is elhódították, a négy döntőből háromszor a BRSE-t legyőzve.

Női Extraliga, döntő, 3. mérkőzés:
Vasas Óbuda - Swietelsky-Békéscsaba 3-0 (11, 17, 13)