Itt a megdöbbentő ukrán bejelentés

Orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, harc, orosz-ukrán tárgyalás
Gomel, 2022. február 28. A Belta fehérorosz állami hírügynökség által közreadott képen Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter tárgyal az orosz delegációval a fehéroroszországi Gomelben 2022. február 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/BelTA/Szerhíj Holodilin
Vágólapra másolva!
"Túlzóak az ukrán ellentámadással kapcsolatos várakozások, nem szabad csodát remélni"-  mondta Olekszij Reznyikov, az ukrán védelmi miniszter.
Vágólapra másolva!

Megszólaltak az ukránok a sokat emlegetett lehetséges tavaszi ellentámadással kapcsolatban, a védelmi miniszter lehűtötte a kedélyeket - írja a Mandiner.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter Forrás: MTI/EPA/BelTA/Szerhíj Holodilin

Olekszij Reznyikov a The Washington Postnak adott interjújában azt hangoztatta, hogy az ukrán ellentámadással kapcsolatos várakozások „túlértékeltek a világban". Szerinte a legtöbben túl magasra teszik a mércét, és az érzelmeiktől elvakítottan valami hatalmas nagy csodát várnak.

– tette hozzá Reznyikov.

Az ellentámádással kapcsolatos higgadt, visszafogott nyilatkozata meglepő, ugyanis az elmúlt időszakban az ukrán vezetés harciasabban és eltökéltebben nyilatkozott minden offenzívával kapcsolatos kérdésben.